Lag de kuleste konfirmasjonsgavene selv!

Det er ikke alltid så lett å vite hva eller hvor mye man skal gi til konfirmanten. Heldigvis finnes det kreative alternativer.

Lag konfirmasjonsgavene selv

Konfirmasjonen er en flott feiring av de unges overgang til voksenlivet. Gjestene gir vanligvis smykker, bunadssølv, reiser og elektronikk, men øverst på ønskelisten til konfirmanten finner vi oftest penger.  

Les også: 5 tips til konfirmasjonsbordet

Konfirmasjonsgaven som skiller seg ut

Gavebordet er ofte dominert av bunker med konvolutter, så hvorfor ikke lage en litt annerledes pengegave? Et pengetre vil garantert vekke oppsikt.

Gave til konfirmanten

Med et pengetre som dette vil gaven din skille seg ut, og konfirmanten vil huske den lenge.

Pengetreet er en gave som er god nok i seg selv, men det er også et godt utgangspunkt hvis du ønsker å gi mer. Du kan henge opp gavekort fra butikker eller tjenester som konfirmanten bruker ofte, eller legge ved et kort der du forteller at du har opprettet BSU-konto, satt penger i et aksjefond, eller kjøpt medlemskap i et boligbyggerlag.  

Les også: Blomstrende festbord til konfirmanten

Gode råd er ikke dyre

Med pengetreet på plass, kan det være en idé å legge frem små kort med en oppfordring til gjestene om å skrive en liten hilsen med et godt råd for fremtiden. Disse kan henges på treet, og når dagen er over har konfirmanten fått et helt tre med gode råd, samt et minne for livet.

Gi konfirmanten penger og gode råd i gave.

Legg frem en penn og blanke kort, og la gjestenes livsvisdom fylle ut resten.

Lag et fantasidyr med penger

Her har både du og fantasien frie tøyler, men vi har noen tips til hvordan du kan gå frem. Begynn med å forme en kropp av ståltråd, vikle noe grønt rundt, og la pengene være vinger. En spirende blomsterløk kan bli et fint hode, og knappenåler kan gjøre nytten som øyne. Plutselig har du noe som ligner på en flyvemaur!  

Du kan naturligvis ta kontakt med din lokale Interflora-butikk hvis du ikke er i det kreative hjørnet, for vi hjelper deg gjerne.

Kreative pengegaver til konfirmanten

Akkurat passe blanding av søtt og tøft.

Et insekt med vinger av penger kan sitte på en blomst eller en gren

Et insekt med vinger av penger kan sitte på en blomst eller en gren. Kanskje du også finner en plass til det på pengetreet.

Smykkegaver med en ny vri

Det er populært å oppsøke gullsmeden for å finne gaver til konfirmanten, og derfor kan det ofte bli mange nesten like esker på gavebordet. La din gave skille seg ut ved hjelp av blomster.

Gjør smykkegaven mer spesiell ved å legge den i et blomsterhjerte.

Her har en smykkeeske fått plass i et hjerte av blomster.

Send blomster på døren

I mange tilfeller er det slik at man kjenner foreldrene godt, men ikke har et nært forhold til konfirmanten. Det vanlige her er å sende en blomsterhilsen for å gratulere, og ønske både konfirmant og foreldre til lykke med dagen.

Høyreist høstbukett i glassvase
Buketter i glassvaser på bord
Høy bukett på skatoll