Si "velkommen til verden" med nyfødt-gave

Den aller største dagen i livet: Når et lite menneske kommer til verden. Men hva slags blomster passer det å gi som nyfødt-gave til de stolte foreldrene?

Den aller største dagen i livet: Når et lite menneske kommer til verden. Men hva slags blomsterbukett passer det å gi som nyfødt-gave til de nybakte foreldrene?  

Del gleden over baby-lykken med å sende en yndig blomsterhillsen. La den lille familien summe seg litt, og vent til de er hjemme igjen. Her er noen hint til hensyn for valg av blomster når du ønsker velkommen til verden: 

1.

Velg farger som kler den lille 

For en liten gutt er tradisjonelle farger som blå og hvite nyanser populære. Det er ikke alltid lett å finne naturlig blå blomster, men blant alternativene finner du blå hortensia hyasinter og iriser. For en liten jente er rosa- og lillatoner vanlige valg. Roser og liljer i disse fargetonene kan være nydelige.

Se utvalget til prinsen og prinsessen  

2.

Husk på små og sensitive neser 

Vurder allergivennlige blomster siden nyfødte (og noen ganger deres foreldre) kan være sensitive for sterke dufter. Blomster som orkideer, roser (velg de med mindre duft), og hortensia kan være gode valg. Et godt tips er uansett å vente med å gi blomster på døra til foreldrene er vel hjemme fra sykehuset, og sette ekstra pris på blomstene de får i nyfødt-gave.

potte med lilla hortensia på spisebord

3.

Tenk på blomster som varer 

Velg blomster som er lette å ta vare på. Nybakte foreldre har mye å gjøre og lite tid, så enkelt vedlikehold er nøkkelen. Potteplanter som sukkulenter eller blomstrende planter som orkidé kan være god alternativer, siden de varer lengre og krever minimalt med stell. 

Nyfødt-blomst i duse farger

4.

En hyllest med symbolikk 

Vil du gi blomster med en dobbel betydning, så har du noen tips her:  

  • Gerbera er kjent for å symbolisere skjønnhet, uskyld, og renhet, som passer godt for fødselen av en baby. Liljer har tradisjonelt blitt assosiert med renhet og fornyet lykke, noe som gjør dem til et populært valg for å feire nye liv. 
  • Tulipaner symboliserer ny begynnelse. Dette er blomster som skaper glede, og de kommer i et stort spekter av vakre farger. Tulipaner symboliserer nye begynnelser og dyp kjærlighet, og hvilken kjærlighet er vel mer inderlig en foreldrenes følelser for et nyfødt barn? 
  • Krysantemum er også en blomst som passer godt som nyfødt-gave. Denne blomsten sies å være den edleste og mest unike av alle blomster, og er et symbol for den japanske keiseren. Krysantemum kommer i mange herlige farger, og symboliserer lykke og glede. 
  • Orkideen symboliserer kjærlighet, skjønnhet, lykke og mange barn. Derfor kan du trygt gi den som en hyllest til den ferske familien. Fargen på orkideen har også en mening. En lilla orkidé sier: Jeg ønsker deg lykke og hell. 
  • Roser er en populær gave til nybakte foreldre, og finnes i mange glade farger. Røde roser symboliserer kjærlighet, og gule roser symboliserer lykke og glede. En bukett med roser er en skjønn nyfødt-gave som formidler følelsene dine.

    Her er blomstergavene du lykkes med til baby-shower 
5 tips til deg som har kjøpt orkidé interflora norge