Slik sier du unnskyld med blomster

Har du såret noen du er glad i? Si unnskyld med en nydelig blomsterbukett.

Vi gjør alle dumme ting iblant. Kanskje sier du noe sårende i en krangel. Kanskje kommer du med en ubetenksom kommentar til noen. Kanskje gjør du noe som oppleves veldig urettferdig.  

«Jeg mente det jo ikke sånn, det er vel ingenting å være lei seg for», tenker du kanskje. På den måten legger vi skylden over på den som er blitt såret. Det er lett å være stolt og stå på sitt, særlig når det gjelder de aller nærmeste. Men hvis du er raus med unnskyldninger, får du mye bedre relasjoner. Da anerkjenner du de følelsene den andre har.  

En av de fineste måtene å si unnskyld på, er å sende en nydelig blomsterbukett sammen med en personlig hilsen. Men hva slags bukett er det fint å si unnskyld med? 

Tilgivende tulipaner 

Tulipaner symboliserer tilgivelse på blomsterspråket. Derfor er det lurt å gi en bukett tulipaner når du vil si unnskyld. Fargen på tulipanene har også en symbolsk mening. Hvite tulipaner står for godhet, troskap, fred og fornyelse – så de er passende for å reparere et forhold.  

Fargerike fristelser  

Unnskyld med orkideer 

Med orkideer viser du at du virkelig setter pris på noen. Hvite orkideer representer oppriktighet, og unnskyldningen din er jo nettopp det: Oppriktig.  

Gi elegant oppmerksomhet  

Nellik for vennskap 

Nellik er en veldig fin unnskyldningsblomst til en nær venn. Hvite nelliker symboliserer vennskap. På den måten kan du reparere vennskapet med en bukett nelliker.  

Nelliken er tilbake i trendbildet  

Romantiske roser 

Hvis du har gjort eller sagt noe sårende til kjæresten din, er roser et riktig valg for å si unnskyld. Du vil jo formidle din kjærlighet – og rosen er selve kjærlighetsblomsten. Antallet roser har også en betydning på rosespråket. Hva med å slå til med 15 røde roser? Det symboliserer nemlig tilgivelse og unnskyldning.  

Kan du rosespråket?  

Fargene som sier unnskyld 

  • Hvite blomster: Fargen hvit betyr blant annet sympati og enhet. Med denne fargen formidler du at du forstår og sympatiserer med den andre personens følelser.  
  • Gule blomster: Fargen gul står for vennskap og glede. Med gule blomster kan du uttrykke en dyp unnskyldning til en nær venn.  
  • Rosa blomster: Fargen rosa representerer takknemlighet og er et symbol på kjærlighet. Med rosa blomster viser du hvor mye noen betyr for deg.