Vårtrender i 2017

Vi har tatt tempen på de fem heteste trendene for sesongen i 2017.

Vårtrender 2017 interflora norge

1.

Frodige blomster

De rene, stramme linjene som har preget trendbildet er på vei ut. Det er også tydelig på blomsterfronten. Vi er fremdeles opptatte av å holde det enkelt, men helst med frodige og sjelfulle blomster.  

I år peker alt mot blomstrende blomster. Nå ønsker vi oss blomster som tar mer plass, som for eksempel nellik, peon, Alstroemeria (inkaliljer), hortensia og fresia. Vi vil heller ha mange av samme sort fremfor litt av hvert.

Vårtrender 2017 interflora norge

2.

Lek med farger

Begynner du å se deg lei på hvite og grå vegger? Det er du ikke alene om. Etter en lang periode der vi har malt veggene så nøytrale som mulig, ønsker vi dype og naturlige veggfarger velkommen.  

Mørkeblått, burgunder og naturlige farger har endelig erstattet de hvite veggene vi alle har vært så glade i. De litt mørke fargene er på vei tilbake, sammen med brente farger som oransje, korall, fersken og blekrosa. Brunt vil vi også se mye av, i både mørke og lyse nyanser.  

I anledning lysere tider kommer også pastellfargene tilbake. Lyse nyanser av rosa, grønt og gult pryder flere vegger i år, enten til hele rommet eller som kontrastvegg.  

Les også: Friskt vårpust med ranunkler

Ranunkler på fat

3.

Slipp det grønne inn

Uansett hvilken veggfarge du har, kan du heldigvis alltid innrede med planter. Og i år er det mer trendy enn noen gang. Og nå er faktisk 80-tallsplantene in igjen!

Alt av planter, blad og grønt – gjerne sammen med korallfarger – er på moten. Det er mer kontrast enn monotont, og vi går litt tilbake til 90-tallet. Det skal være lunt og koselig, ikke minimalistisk og kaldt.

Noen av de mest populære plantene er blant annet Monstera og gummiplanten, mens vi også ser mer av sukkulenter og kaktuser.

Les også: Grønne planter til hjemmet 

grønne planter på baderommet fra Interflora

4.

Fra rene flater til struktur

Lenge har vi vært opptatte av å holde det rent og enkelt, enten det er snakk om benkeplater eller strukturen på potteplanter. Nå skyr trendbildet vekk fra dette. Vi ønsker oss mer tekstur, og overflater som er rike og deilige å ta på. 

Samtidig går vi etter mønster og kontraster, i robuste og kvalitative materialer. Etter mange år med stramt og enkelt, åpner vi armene mot fargerikt og sanselig. Det er til og med synlig på blomsterpottene, som har matte farger, tekstur og innslag av blanke overflater. Det har blitt en del av interiøret.

Tre potteplanter langs en vegg med grønne planter

5.

Det personlige preget

Uansett hvilke trender du vil innlemme i hjemmet ditt, må du huske den viktigste av alle: Å beholde det personlige. Det later til å være mer fokus fra både forbrukere og produsenter om å velge kvalitet fremfor kvantitet.  

I dag er også de yngre kjøperne mer villige til å bruke penger på skikkelige ting, fordi de vil at det skal vare i flere år. Så kan man heller proporsjonere det ut: Kjøper du et dyrt spisebord, kan du bruke arvede stoler for å sette din personlige touch på det.  

De gode kvalitetsmaterialene toppes med rike materialer i puter og annen dekor. Fløyelsstoff og velur erstatter paljettene, mens gull og messing har tatt tronen tilbake etter en lang tid med kobber.  

Kort fortalt: Vi vil ha slitesterke og naturlige materialer, som har lang levetid. Tenk gjennom det du kjøper, og velg ting du vet du kommer til å sette pris på. Da blir det færre ting å holde styr på også.