5 tips som gir ranunklene et langt liv

Det er ingen sak å holde ranunklene vakre, du må bare gi dem riktig stell. Vi satt sammen en liste som gir ranunklene lengre levetid!

Ranunkler stelletips interflora norge

Når våren er i anmarsj er det lite som gir så mye glede som friske, fargerike og vakre ranunkler i heimen!

Nå er det endelig høysesong for vårens snittblomster! 

Øverst på manges ønskeliste finner vi fargerike ranunkler, en vakker blomst som selges i butikkene frem til utgangen av april.

Akkurat nå finner du et stort utvalg av ranunkler hos Interfloras butikker, og i den forbindelse har vi satt sammen en liste med fem enkle stelletips. Disse vil sørge for at ranunklene dine lever lengst mulig.

Les også: Ta våren på forskudd med ranunkler 

1.

Bruk alltid en ren vase

Blomstervaser er utsatt for bakterier, og de må vaskes godt. Bruk helst noe så kraftig som klorin, for da er du sikker på at den blir fri for bakterier.

en flott bukett med rosa, gule og oransje ranunkler

2.

Hvordan snitter man ranunkler?

De flotte ranunklene skal snittes på skrå. Bruk en skarp og ren kniv til å snitte med, gjerne en tapetkniv hvis du har. 

Ranunkler trives aller best i en vase med rent, kaldt vann. Interflora Norge

3.

Sjekk vannet jevnlig

Mange lurer på hvordan man behandler ranunkler, og det viktigste er å holde vannet rent. De tynne kronbladene råtner nemlig fort hvis de faller i vannet, så her må du være nøye. Ranunkler er også tørste blomster, og du bør fylle på mer når du ser at det blir lite vann.

en flott bukett med oransje og røde ranunkler

4.

Sett ranunklene kjølig om natten

Hvis du sørger for å sette vasen med ranunkler på et kjølig sted om natten, vil du belønnes med blomster som varer lenger. Faktisk vil det forlenge holdbarheten med flere dager.

Sett ranunkler kaldt om natten - interflora norge

5.

Kutt stilkene

Ranunkler kan få store, tunge hoder når de står i full blomst. Dette er så klart en av grunnene til at vi liker dem så godt, men det kan bli for mye for stilkene. For å unngå at stilken knekker, kan du kutte den og sette den i en liten vase. Vips, så har du glede av den i mange dager ekstra!

Kuttede ranunkler for et ekstra langt liv - Interflora Norge

Vi har flere gode råd og stelletips

Følger du disse rådene bør ranunklene dine være friske og fine i opptil en halvannen uke. Finn flere råd og stelletips om vårblomstene i vårt inspirasjonsmagasin

Da gjenstår det bare å ønske våren velkommen, og la hjemmet bugne av vakre og fargerike ranunkler!