Slik gir du liv til løkblomstene

Friske og fargerike løkblomster gir en forsmak på våren. Vi viser deg hvordan du får knoppene til å blomstre.

gule påskeliljer og gåsunger

Løkblomster er sikre vårtegn, og kan pryde hjemmet både inne og på uteplassen. Vet du hvordan du steller dem?

Narcisser, perleblomster, krokus og snøklokker – det finnes uendelig mange flotte løkblomster som virkelig sier vår. Men hvordan steller du dem riktig? Vi spurte vår blomsterdekoratør Margit Halsen Sagvolden om hennes beste tips.

- Løkblomster er enkle å stelle

Skal vi tro Margit, er løkblomster relativt enkle å holde vedlike. De fleste løkblomster tåler et par minusgrader, og trenger kun litt vann for å holde seg fine.  

- Løkblomstene må være lett tørre mellom hver vanning. De liker seg godt i vanlig innetemperatur fra 15-20 grader, og blomstrer fortere jo varmere det er. Alle løkblomster liker seg også best i lyset, forteller blomsterdekoratøren.  

Hun sier også at løkblomstene ikke trenger gjødsel. Vanlig blomsterjord er alt du trenger. De har en egen næringspakke i løken, så det eneste du trenger å passe på er vanning.  

Les også: Slik steller du tulipanene

Løkblomster i en potte

Løkblomstene er enkle å ta vare på, og krever minimalt med stell.

Løkblomstene får nytt liv ute

De fleste løkblomster har en blomstringsperiode på cirka tre uker. Du trenger imidlertid ikke å kaste dem av den grunn. Vår blomsterdekoratør råder deg til å gi dem nytt liv ved å plante de ute.  

- Når de er avblomstret, kan du gi dem en hvileperiode. Sett dem i kjelleren, og grav dem ned i bakken når frosten er over. Da gir du dem et langt liv, som du kan glede deg over i mange år, sier hun.

Dekorer med perleblomster

Den nydelige perleblomsten heter egentlig muscari, og har fått sitt kallenavn etter de runde, perleformede blomstene sine. De kommer i rene farger som blått og hvitt, og stortrives med litt varme rundt seg.  

- Muscari er nydelige blomster, som gir et tegn om vår og håp. Du får dem fra nyttår til påske, forteller Margit.

Produktet Vårtegn (løkblomster) plassert på et stuebord
Få et vårlig inngangsparti Interflora Norge
Perleblomster i potte er et sikkert vårtegn! - Interflora Norge
Flotte perleblomster i krukke på et lite bord
Klassisk, blå perleblomst fra interflora

Narcisser til påske

De gule narcissene er kanskje best kjent som påskeliljer. Blomsten er et blikkfang med sin gule farge, og er nærmest et must i påsken. De ser også nydelige ut i store kurver på trappen. Narcisser tåler nemlig opptil fem minusgrader, og er derfor en av de første blomstene vi gjerne planter ut til våren.  

- Husk imidlertid at påskeliljene er giftige, og burde ikke stå tilgjengelig for hunder, katter og barn, forteller blomsterdekoratøren.

gule påskeliljer i potter

Narcisser er for mange synonymt med påske, og er for de fleste kjent som påskeliljer.

Delikate løktulipaner

Vil du virkelig gi påskestemning i hjemmet? Tulipaner i løk kommer i mange flotte farger, med kronblader som er både rene og frynsede. Halsen Sagvolden mener du burde plante de ut så fort frosten går ut av bakken, for å få mest glede av de vakre fargeklattene.  

-  Løktulipaner er behandlet med hormonpreparater, som gjør at de er korte inne. Planter du de ut i jorden derimot, går preparatet ut av løken slik at du kan nyte høyreiste tulipaner til neste år, forteller hun.

gule tulipaner

Vakre gule tulipaner sprer glede og varme. Man kan ikke la være å smile!

tulipanløk
Bli medlem i Interflora+ og få fordeler