Slik lykkes du med avskåren hortensia

Hva er vel vakrere enn en blomstrende hortensia? Nyt synet av den lenger med disse tipsene.

Slik lykkes du med avskåren hortensia stell interflora norge

Mange har hortensia som sin absolutte favoritt. Og det er slettes ikke rart! Det skal mye til for å overgå hortensiaen når den er i full blomst.

Fargerike hortensia

Hortensiaen ser du ofte som potteplante i stuen, men den er også populær som uteplante og snittblomst. Den kjennetegnes av sine praktfulle blomsterklaser, og har en bugnende blomstring som virkelig gir glede til rommet.  

Du får hortensiaen i et vell av farger. Velg blant ulike nyanser av blå-, lilla-, rosa- og lyse grønntoner, eller gå for en klassisk variant i hvitt. Uansett hvilken farge du velger, blir den et naturlig blikkfang i rommet med sine praktfulle blomsterklaser.

avskårne hortensia i glass

Pynt hjemmet med nydelige hortensia!

Hortensia bukett i vase

Buketten får et tilfeldig og trendy uttrykk om den plasseres litt skjevt i vasen.

Hortensia bukett i glass vase

Hortensiaen kommer i et bredt utvalg farger, og gjør mye ut av seg – spesielt om du setter flere sammen.

Slik steller du avskårne hortensia

Hortensia er en populær snittblomst. Du kan beholde lengden på stilken og ha den i vase, eller kutte den kort og la den ligge i et fat med vann. Gjør du følgende grep vil den også holde seg godt lenge:

  • Ta av det meste av blader, eventuelt la det stå igjen et par blader helt øverst
  • Pass på at hortensiaen ikke blir liggende uten vann mens du klargjør vasen. De liker ikke å få luft på snittflaten sin
  • Gi stilken et langt skråsnitt med en ren og skarp kniv
  • Sett den kjølig på natten – da holder de mye lenger!

Er du uheldig og ser at hortensiaen blir slapp etter en kort stund, kan du kutte stilken helt kort. Legg blomsterklasen i et fat med vann, så har du glede av den i noen dager til.

hortensia brukt som dekor i skål

Hortensia med veldig kort stilk kan brukes som borddekor og pynt. Legg den i et fat med vann - da holder den seg ekstra lenge!

hortensia bukett i vase på en bokhylle

Sett avskårne hortensia i vase. Enkelt og effektfullt!

Hortensia i glassvase

Det er ikke mye som skal til! Velg en høy og trendy bukett med vakre hortensia.

Pynt bordet med hortensia

Få blomster er så uttrykksfulle som hortensia. Ikke bare er de fantastisk vakre, de kommer i så mange farger at du finner en blomst til enhver anledning.  

Deler du de opp og plasserer i ulike glass og vaser har du en fantastisk borddekor. Det beste av alt er at det ikke trenger å koste så mye. Så hvorfor ikke spandere hortensiadekor på spisebordet til helgen? Hver dag er en fest!

Hortensia pynt som serviet

Pynt serviettene med nydelige hortensiaer.

Hortensia i vase på et pyntet bord

Vakker borddekor kan være enklere enn du tror! Del opp klasene og spre dem i små vaser og glass for et fint og tilfeldig uttrykk. Da trenger du ikke kjøpe mange blomster for å skape et festbord.

Hortensia buketter på et pent bord

Enhver anledning blir vakrere med hortensia.

Gjør høsten litt vakrere med noen nydelige hortensiaer fra din lokale Interflora-butikk. Du kan også sende dem i gave - ingenting gleder mer enn en blomsterbukett i hverdagen!