Bordpynt med vakre hortensia og lys

Høstens fineste festbord skaper du enkelt selv. Hortensia i rike høstfarger gir et tidløst og innbydende inntrykk, og passer til både små og store selskaper.

Festsesongen nærmer seg

Høsten har endelig kommet, og med den følger hyggelige samlinger hjemme med venner og familie. Inviter til middag med et vakkert festbord, fylt med sesongens frodige og friske blomster i lune høstfarger. 

Les også: Slik lykkes du med avskåren hortensia 

et ikon av en saks

Dette trenger du:

  • Hortensia
  • Ulike sorter eukalyptus
  • Table deco – dette er oasis i skål, som du finner i din lokale blomsterbutikk 
  • Stearinlys
  • Lysholdere
  • Kniv
hortensia, oasis, lys og kniv

Viktig: Oasisblokken trenger vann, så start med å legge den i et vannbad. La den ligge til den synker av seg selv – det tar kun noen få minutter.

Når du velger ut blomstene, finn hortensia av god kvalitet. Først fjerner du alle bladene, kutt stilkene til 10 cm og la blomstene stå i vann på et kjølig sted i minst i 24 timer før de skal brukes. De må trekke til seg mest mulig vann, som igjen gir blomstene bedre forutsetning for å holde seg fine.

1.

Snitt det grønne, og dekk skålens kant ved å stikke det grønne inn i oasisen. Lag dekorasjonen så lang du ønsker ved å trekke det grønne i lengderetningen.  

Merk: Tilpass størrelsen til bordet du skal dekorere. Har du eksempelvis et smalt bord, bør dekorasjonen også være smal på sidene.

oasis dekoreres med eukalyptus

2.

Hodet til hortensiaen er omfangsrikt, så det kan være lurt å dele det opp i mindre klaser. På denne måten er det også enklere å justere mengden og uttrykket på borddekorasjonen.

Hortensiablomsten deles opp i mindre buketter

3.

Skråsnitt hortensiastilken før du stikker den inn i oasisen.

Hortensia er skråsnittet, og stikkes ned i oasisen

4.

Når all oasisen er dekket av hortensia og grønt, er montering av lysholderne neste steg. Sørg for at de sitter godt, for vi bruker levende lys. 

Selve lysene skal også sitte trygt og godt i holderne, og da er lysputer av stearin eller sølvpapir veldig godt egnet.  

ferdig borddekorasjon med hortensia og lys

Husk: Hortensia trenger mye vann og må aldri tørke, så det er lurt å etterfylle vann i skålen hver dag. Slik kan du nyte borddekorasjonen også i tiden etter konfirmasjonen, festen eller familiemiddagen.