Krysantemum - gir langvarig og fargerik glede

Sett farge på livet og hverdagen til noen du er glad i! Krysantemum kommer i et stort spekter av herlige farger. En bukett med krysantemum holder seg lenge, og er lett å stelle.

Krysantemum finnes i mange forskjellige varianter, størrelser og farger: Lilla, hvit, rosa, vinrød, oransje, gule og limegrønne. Noen har store blomsterhoder, andre har fylte blomster. Krysantemum kommer opprinnelig fra Kina og Japan, der den har vært dyrket i rundt 3000 år.   

Holdbar høstblomst 

Utvalget av krysantemum er størst om høsten – hva med en nydelig bukett i varme høsttoner? Eller kanskje du vil skape et blikkfang i stua med en frisk bukett i knallfarger? Krysantemum gjør dagen lysere, og er perfekt som gave til noen du vil glede. 

Få langvarig høstglede med krysanthemum   

Keiserlig blomst  

Krysantemum er symbolet for keiseren og den japanske keiserfamilien, og sies å være det edleste av blomster. Gule krysantemum er for kongelige, røde symboliserer kjærlighet, mens hvitt betyr renhet og sorg og er ofte funnet ved begravelser. 

Langvarig skjønnhet 

Blomsten er kjent for sin langvarige skjønnhet og enkelhet når det gjelder stell. Dette er en av de mest holdbare snittblomstene vi har, og med riktig stell holder buketten seg like fin i 2-3 uker.

Slik steller du Krysantemum 

  • Klipp stilkene riktig: Klipp 2-5 cm av stilkene i en skrå vinkel. Dette øker området som blomsten kan absorbere vann fra, og den vil holde seg lenger. 
  • Fjern blader: Ta bort alle blader som havner under vannlinjen i vasen. Blader i vannet kan gjøre at buketten råtner og vannet blir urent.   
  • Riktig vase og vann: Velg en ren vase med lunkent vann. Tilsett plantenæringsstoffene som kommer med buketten.  
  • Bytt vann regelmessig: Bytt vann i vasen hver 2.-3. dag, så holder buketten seg lengre. 
  • Fjern visne blomster: Ta visne blomster ut av vasen umiddelbart, da vil de andre blomstene holde seg lengre.  
  • Krysantemum liker ikke varme: Blomstene holder seg lengre hvis du setter dem kjølig om natten, og unngår at de står i direkte sollys eller trekk. 

Slik pleier og pynter du med høstens fargerike blomster  

 

Oppdag skjønnheten og mangfoldet av krysantemum i vårt utvalg av buketter. Ta en titt og finn en fargekombinasjon som passer til enhver anledning, enten det er for å forfriske hjemmet eller som en omtenksom gest til noen du setter pris på. En bukett med krysantemum kan være den perfekte måten å vise dine følelser på.