5 trendy og lettstelte grønne planter

Det finnes grønne planter som er både lettstelte og tidsriktige. Her er våre fem favoritter.

Skulle du ønske du var født med grønne fingre? Du er ikke alene. Heldigvis finnes det flere lettstelte planter der ute, som både ser fine ut og holder seg lenge.  

Les også: Innred med grønne planter

Elegante Corokia Cotoneaster

Den vakre planten Corokia Cotoneaster er også kjent under navnet spøkelsestre. Den har tynne, snirklete grener med grågrønne blader, og er med sin spennende form blitt en Instagram-favoritt. Et dekorativt tilskudd til ethvert rom!  

Alt den trenger er godt lys, og regelmessig vanning – altså når jorden er tørr. Holder du den ved like kan du nyte synet av et vakkert spøkelsestre lenge.

Fem trendy og lettstelte planter interflora norge

Til høyre står Corokia Cotoneaster, en flott og holdbar plante. Den står pent ved siden av en Pilea Peperomioides og en Kalanchoe Hildebrandtii.

Lille Pilea Peperomioides

Ønsker du deg en plante som er liten, grønn og bladrik? Si hei til Pilea Peperomioides, for de fleste kjent som kinesisk pengeplante. Pilea Peperomioides er en del av Pilea-familien, som består av over 500 sorter.  

I tillegg til å være dekorativ med sine store, runde blader, er den lettstelt. Aller helst liker den seg i godt lys, men ikke i direkte sollys. Vann den jevnlig fra bunnen, men ikke for ofte – dette er en plante som tåler å tørke litt.

Fem trendy og lettstelte planter interflora norge

Pilea Peperomioides har runde blader og lange, grønne stilker.

Lettstelte Kalanchoe Hildebrandtii

Tykke blader i en kjølig grønnfarge er synet som møter deg med en Kalanchoe Hildebrandtii i vinduskarmen. Den er forholdsvis ny som stueplante, men egner seg likevel godt som nettopp dette fordi den krever lite stell. Setter du den i godt lys – aller helst i morgensol – er mye gjort.  

Kalanchoe Hildebrandtii klarer seg godt uten mye vann. Kalanchoe-familien lagrer nemlig vann i bladene sine, og trenger derfor ikke like mye vann. La den tørke godt mellom hver vanning, og den holder seg lenge.

Fem trendy og lettstelte planter interflora norge

Kalanchoe Hildebrandtii står perfekt i vinduskarmen. Plasser gjerne flere like ved siden av hverandre for å skape et rent og stramt uttrykk.

Bladrike Schefflera Actinophylla

Schefflera Actinophylla er en plante som trenger mye lys og tåler sol året rundt. Den kjennetegnes av sine paraplyformede blader, og er kanskje derfor best kjent under navnet paraplytre eller paraplyplante.  

Den liker å tørke, men skal helst gjennomvannes godt når den først får vann.

Fem trendy og lettstelte planter interflora norge

Paraplyplanten Schefflera Actinophylla gjør mye ut av seg med sine vakre blader og klare grønnfarge.

Fantastiske Phlebodium ’Blue Star’

Bregner er veldig populært i år. Phlebodium ’Blue Star’ er en nydelig variant, som finnes i flere ulike størrelser. Den trives best uten for mye lys, og kan med fordel settes i litt mørke områder. Plasser den gjerne på soverommet, eller på badet – denne planten er nemlig glad i  fuktighet!  

En liten bonus? Phlebodium ’Blue Star’ hjelper deg også med å rense luften. Den har nemlig luftrensende egenskaper, som betyr at den fanger opp skadelige gasspartikler i innendørsklimaet. Ikke bare får du mer oksygen – den gjør også at luftfuktigheten i rommet blir bedre.  

Phlebodium ’Blue Star’ trenger lite stell. Vann den jevnt, men unngå å la den stå i vann over tid.

Fem trendy og lettstelte planter interflora norge

Phlebodium ’Blue Star’ har store, grønne blader som ser nærmest tilfeldig dandert ut. Den gir det lille ekstra til et rom.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler