Innred med grønne, trendy planter

Det er fortsatt grønne planter som gjelder. Fyll hjemmet med grønne planter for et trendy og friskt uttrykk som smelter inn i ditt interiør.

Grønne trendplanter interflora norge

Grønne planter har kommet for å bli på interiørfronten. Fyller du hjemmet med grønne planter får du ikke bare et stiligere hjem, du kan også nyte godt av deres stressreduserende effekt.  

Les også: 5 lettstelte grønne planter

Grønne planter i interiørbildet

Du kan velge mellom tusenvis av flotte, trendy, grønne planter. Blant de mest populære i år finner du blant annet nydelige planter som Pilea Peperomioides, Kalanchoe Hildebrandtii og ikke minst Corokia Cotoneaster.  

Planter fra bregnefamilen gjør sitt inntog i norske hjem i år. Her er Phlebodium en av våre favoritter! Med sin vakre, kjølige blågrønne farge sklir den rett inn i de fleste nordiske hjem.

Innred med grønne trendplanter interflora norge

Fra venstre: Corokia Cotoneaster, Pilea Peperomioides, Kalanchoe Hildebrandtii, Schefflera Actinophylla og Phlebodium ’Blue Star’.

Sørg for at plantene trives

Å ha grønne fingre er ikke så vanskelig som mange tror. For å få flotte, grønne planter er det avgjørende at de trives hos deg.  

Først og fremst må du tenke på muligheten for lys og vann. Skal planten stå på badet, eller på toppen av en hylle der det ikke er noe særlig med lys? Er du en person som vanner hver uke? Eller er du av de som er bortreist i flere uker i strekk? Velg planter ut fra ditt behov!

grønne trendplanter interflora norge

Skap din egen jungel ved å fylle bokhyllen med grønne planter.

Grønne planter i flere farger

Tenk også på farger når du velger planter. Grønne planter er ikke bare grønne! De finnes i mange ulike farger – velg mellom kjølige, grågrønne farger, rosalilla toner og sterke, klare, gulgrønne nyanser.  

Planter i kjølige, grågrønne nyanser er perfekt dersom du har et typisk nordisk hjem i lyse og sarte farger. Sterke og klare grønnfarger egner seg godt i kombinasjon med jordfarger.  

Lek med kontraster og kombiner ulike planter og potter for å skape et personlig uttrykk. Har du et rom med rosa detaljer? Ja, så understrek  dette ved hjelp av planter i ulike rosatoner!  

Les også: Skap en grønn oase hjemme

Innred med grønne trendplanter interflora norge

Velg planter etter fargepaletten som allerede finnes i rommet! Det setter prikken over i-en i et rom.

Dekorer med blader og sukkulenter

Har du et hjem med dårlige lysforhold? Eller er du kanskje lite hjemme, uten mulighet til å vanne med jevne mellomrom? Da er ikke alltid grønne planter den beste løsningen. Heldigvis kan du dekorere med andre grønne elementer!  

Blader gir samme effekt som grønne planter, og er i vinden som aldri før. Let frem ulike vaser, og sett dem i en gruppe. Miks ulike sorter, og du får et kult uttrykk som er både holdbart og stilig. Og best av alt? De trenger ikke stell!

grønne trendplanter interflora norge

Ser du etter lettstelte planter som trives godt i det norske hjem, bør du vurdere Peperomia Roduntifolia, Asparagus Falcatus og Kalanchoe Hildebrandtii.

grønne trendplanter interflora norge

Alocasia er en plante vi ser stadig mer av. Med sine vakre tegninger i bladene er den svært dekorativ! Her ser du Alocasia Polly, som er en av de vanligste og enkleste å få tak i.

Helsevennlig med grønne planter

Planter er ikke bare dekorative. De gir også et mye bedre inneklima, og har faktisk noen helsemessige fordeler. Forskning viser nemlig at grønne planter blant annet reduserer stress, i tillegg til å være vakre.  

Ikke vær redd for å bruke planter med litt størrelse på – de er et flott blikkfang i rommet.

grønne trendplanter interflora norge

Bland gjerne ulike planter og ulike potter, for nå er det kontraster som gjelder.

Hos oss finner du et bredt utvalg med vakre blomster og planter å velge blant. Besøk din lokale Interflora-butikk, og få de beste plantene for ditt hjem.