Skap en grønn oase hjemme

Grønne planter gir nytt liv til omgivelsene. Slik forvandler du stuen din til en frihavn av blomster og grønne planter i år.

Grønne planter i vinduet

I år er det grønne planter som gjelder. Det har blitt helt vilt populært, og de store retroplantene har virkelig gjort sitt inntog i norske hjem igjen.  

Vi viser deg hvordan du kan skape en stilriktig oase med noen flotte, grønne planter.  

Les også: Innred med grønne trendplanter

grønne planter på baderommet fra Interflora
Grønne planter fra Interflora pynter opp baderommet

Det er mange planter som trives godt når luftfuktigheten er høyere. Disse kan du bruke til å skape en litt mer eksklusiv følelse på badet.

Retroplantene har blitt trendy igjen

Bladplantene er mer i vinden enn noen gang før, med klare bladformer som skaper helheten.  

Bregner har igjen blitt superpopulært, og gjør seg godt nesten overalt i hjemmet. De fleste plantene som er i trendbildet nå har et slags retropreg, med store, kule og karakteristiske blader.  

Monsteraen har for lengst blitt fast inventar i flere norske hjem. De flotte bladene er store og klargrønne, med et lite voksbelegg for å holde seg i tørre luftforhold. Når Monsteraen blir eldre utvikler bladene seg, og får små innsnitt i bladverket.

Bregner fra Interflora på et bord

Flere typer bregner som var populære på 70-tallet er igjen med på å pynte opp norske hjem.

Velg planter som holder

Bor du i en liten leilighet? Da bør du tenke nøye gjennom hvilke planter du skal gå for. Det er trangt om plassen, og da blir ofte helhetsfølelsen bedre med noen nøye utvalgte, store planter.  

I mindre leiligheter eller rom er det bedre med tre kule, store planter enn ti små. Invester i tillegg i en kul potte, så blir det en del av interiøret.  

Videre er det nøye å tenke på holdbarhet. De større plantene koster gjerne litt mer, og derfor kan det være greit å vite at de holder seg litt lenger.  

Stuegran er veldig trendy og holdbar, det samme er Yucca og Monstera. Zamioculas er også en fin plante som tåler litt. Du kan også gå for sukkulenter og kaktuser, som gir et fint retroaktig preg uten å kreve mye stell.  

Les også: Slik steller du snittblomstene dine

grønne planter fra interflora til trange leiligheter

Har du lite plass? Skap en god helhet med nøye utvalgte planter – få, men store.

Grønne planter på hjemmekontoret

Har du litt grønne fingre? Sats gjerne på planter med farge og kontraster i bladverket, det gir et mer spennende uttrykk.

Sats på fargerike potter

De grønne plantene er et lite kunstverk i seg selv. Hvorfor ikke fremheve dem med noen flotte potter? Nå er det igjen blitt trendy med fargerike potter til plantene, og da aller helst i dype nyanser.  

Gå gjerne for potter med litt struktur, og klare, dype farger. Potter har nå blitt en del av interiøret, og derfor lønner det seg å unngå impulskjøp. Tenk på helheten du vil oppnå, og ta det derfra.  

Les mer: Innred med grønne trendplanter 

Velg riktig potte til planten

Det er også viktig å velge stor nok potte til planten. Her er det fort gjort å ta det på øyemål, og da blir det ofte feil. Ta deg god tid, og ta gjerne med deg planten eller potten med til blomsterbutikken for å finne riktig match.  

Det er med potter og planter som med kjoler og sko – hvis det ikke passer sammen, ser det rart ut. Jeg pleier å ta med potten til butikken, og be de om å finne riktig plante, eller omvendt. Se på planter og potter som interiør – for det er akkurat det det er.

Potter som matcher hverandre med ulike planter i

Du får det beste resultatet hvis potten og planten matcher hverandre i form og farge.

grønne planter i ulike potter fra Interflora

Potter kan godt være ulike, men de bør ha tilhørighet til hverandre i form og farge.