DIY: Dekk et bord med peoner i glass

Slik bruker du sommerens frodige peoner som bordpynt.

Peoner er blant sommerens vakreste innslag, og er fantastisk fine både alene og i en bukett. Denne gangen har vi skåret stilkene veldig korte, og viser hvordan du kan bruke dem i glass for å pynte bordet.

Dette trenger du

  • Peoner i ulike farger
  • Marikåpe eller annet grønt
  • Glass – som tomme syltetøy- eller barnematglass
  • Selvklebende gullfolie
  • Kniv
  • Saks
peoner, glass og gullfolie

Slik går du frem

Vi har brukt en blanding av syltetøy- og barnematglass, og det skyldes at de er sylinderformet. På den måten er det enklere å få gullfolien til å ligge pent. Du kan gjerne bruke kjøkkenglass eller vaser, og det beste resultatet får du så lenge de har den rette fasongen.

gullfolie legges rundt et barnematglass

1. Klipp gullfolien i ønsket bredde og lengde. Ta av beskyttelsespapiret på baksiden, og deretter fester du det på glasset. Har du ikke folie tilgjengelig? Du kan oppnå samme effekt med eksempelvis maling, eller papir og lim.

2. Fyll vann i vasene. Snitt peonene dine i ulike høyder, og plasser dem i glassene. Ulike høyder gir et mer levende uttrykk til bordpynten. Deretter snitter du marikåpen, og fyller på med disse i glassene sammen med peonene.

3. Nå er det endelig tid for å dekorere bordet med pynten du har nettopp har laget. Vi liker å plassere vasene i grupper utover bordet, men du velger naturligvis å gjøre det slik det blir best på ditt bord.

Ferdig pyntet bord med peoner i vakre glass

Slik får du peonene til å vare

Det finnes enkle tips til hvordan du steller peoner, men du kommer langt med å snitte dem på skrå, unngå blader i vannet og plasser dem et kaldt sted om natten. Så vakre blomster vil du jo gjerne holde i live så lenge som mulig.