Dekk et bord med peoner i små glass

Slik bruker du sommerens frodige peoner som bordpynt.

Pryd deg med peoner!

Peoner er blant sommerens mest populære og vakreste innslag, og er fantastisk fine både alene og i en bukett. Med sitt overdådige utseende og sin fyldige form, setter peoner øyeblikkelig et preg av eleganse og romantikk til enhver anledning. 

Enten det er i store buketter eller som enkeltstående blomster i en vase, kan peonene skape en romantisk og fortryllende atmosfære. Denne gangen har vi skåret stilkene veldig korte, og viser hvordan du kan bruke dem i glass for å pynte bordet.

et ikon av en saks

Dette trenger du

  • Peoner i ulike farger
  • Marikåpe eller annet grønt
  • Glass – som tomme syltetøy- eller barnematglass
  • Selvklebende gullfolie
  • Kniv og saks
peoner, glass og gullfolie

1.

Tips før du begynner

Vi har brukt en blanding av syltetøy- og barnematglass, og det skyldes at de er sylinderformet. På den måten er det enklere å få gullfolien til å ligge pent. 

Du kan gjerne bruke kjøkkenglass eller vaser, og det beste resultatet får du så lenge de har den rette fasongen.

gullfolie legges rundt et barnematglass

2.

Fyll vann i vasene, husk at man bør vaske dem godt da avskårne blomster trives best i ren vase. Snitt blomstene dine i ulike høyder, og plasser dem i glassene. Rens stilken for blader, slik at det ikke står blader i vann. 

Ulike høyder gir et mer levende uttrykk til bordpynten. Deretter snitter du marikåpen, rens den nederste delen. Fyll på med marikåpe i glassene, sammen med peonene.

Ferdig pyntet bord med peoner i vakre glass

3.

Nå er det endelig tid for å dekorere bordet med pynten du har nettopp har laget. Vi liker å plassere vasene i grupper utover bordet, men du velger naturligvis å gjøre det slik det blir best på ditt bord. 

Tips: Sett blomstene kaldt om natten, så kan du få mest mulig glede av de vakreste blomstene i sesongen.

En mann med en bukett med rosa peoner

Slik får du peonene til å vare

Det finnes enkle tips til hvordan du steller peoner, men du kommer langt med å snitte dem på skrå, unngå blader i vannet og plasser dem et kaldt sted om natten. Så vakre blomster vil du jo gjerne holde i live så lenge som mulig.

Overrask med blomster

Ønsker du å sende blomster til en som fortjener en oppmerksomhet?

Vi har et stort utvalg sommerens vakre avskårne peoner i nettbutikken, eller besøk din lokale Interflora-butikk. Du kan også sende blomster på døren til en du føler fortjener en ekstra oppmerksomhet. Bestill blomster her.