DIY: Kubbelys med pynt til jul

Få førjulsgleden med et lite hobbyprosjekt. Et pyntet kubbelys er en fin og personlig gave, som alle setter pris på. Perfekt som vertinnegave, med andre ord – eller som pynt til deg selv.

Pynt hjemmet til jul med et kubbelys du har dekorert selv.

Selv om desember er en av årets koseligste måneder, rommer den også mye kaos. Julegaver skal kjøpes, det holdes selskaper og vi får familie på besøk. Husk å unne deg de små avbrekkene, og bruk førjulstiden til noen hobbyprosjekter.  

Vi har allerede vist deg hvordan du lager en adventskrans, og hvordan du får et innbydende inngangsparti til julen med en islykt. Få julestemningen med et prosjekt som er enda enklere: Et pyntet kubbelys.  

Les også: Slik lager du en lyslykt til jul

Hva trenger du for å pynte kubbelyset?

Fantasien er det eneste som setter grenser for hva du kan pynte kubbelyset med. Likevel kan det være lurt å tenke julefarger: Grønt, hvitt, rødt eller lilla.  

Det er også viktig at det er materialer som holder seg pene uten vann. Du kan gjerne plukke i naturen, eller så kan du la deg inspirere i din nærmeste Interflora-butikk. De har mange materialer som egner seg til lyspynting.

Du trenger:

  • Kubbelys i ønsket farge og størrelse
  • En rull myrtetråd i gull, sølv eller kobber
  • En saks som kan klippe ståltråd og grener
  • Materialer du kan surre på til pynt, velg fritt blant vintergrønt, blader og bær
Eucalyptus og vintergrønt er perfekt til julepynten.

Her har vi valgt en blanding av eucalyptus og annet vintergrønt, samt pynt i lilla og dyprøde nyanser.

1.

Sorter og klipp opp pynten

Først og fremst må du sortere materialene, og klippe de opp i passende lengder. Bestem deg på forhånd om hvilke farger som skal dominere.

Pynt et kubbelys til jul

2.

Bruk ståltråden som dekor

Selve ståltråden bør festes cirka 1/3 opp fra bunnen av lyset. Surr den rundt, og begynn å vikle på de ulike materialene. Husk at ståltråden blir en del av dekoren. Den skaper det tilfeldige, innbydende uttrykket du er ute etter.  

Du kan også vikle inn flate dekorelementer som stjerner eller lignende. Fortsett med viklingen til du er helt fornøyd med resultatet.

3.

Ikke fest pynten for nærme flammen

Til slutt fester du tråden godt. Vipps – der var vertinnegaven i boks!  

Husk imidlertid at det er viktig at dekoren ikke er i nærheten av flammen på lyset. Brannsikkerhet trumfer alt, og derfor anbefaler vi å bruke litt høye lys. Du kan eventuelt bruke samme teknikk og pynte på et batterilys. Da er du helt på den sikre siden.

Pynt et kubbelys til jul

I vårt inspirasjonsmagasin har vi flere gode DIY-tips. Kanskje du vil ha et ambisiøst prosjekt i år, og lage mosesurrede svibler og juleroser? Uansett har vi mye å velge mellom. I mellomtiden kan du sjekke med din lokale blomsterdekoratør for gode tips til materialvalg.

Dekorer rommet med et vakkert pyntet kubbelys

Et pyntet kubbelys er et vakkert dekorelement, gjerne sammen med annen pynt.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler