Adventskrans du kan lage selv - Interflora Norge

Lag din egen adventskrans

Gjør ventetiden mer personlig med en adventskrans du har laget selv.

Julen er den høytiden der vi virkelig pynter alt som kan pyntes, og den beste pynten er den du har laget på egen hånd. Både vakkert og unikt.

Gjennom året har vi laget kranser for de fleste anledninger, og samtidig vist dere at det er mange måter å gjøre dette på. Enten det er med utgangspunkt i en halmkrans, eller den praktiske varianten som utnytter kleshengeren. For en adventskrans som skal ligge, kan du imidlertid tenke litt annerledes.

Les også: Pynt en lyslykt til jul

Hva trenger du for å lage adventskrans?

Noe av det fine med adventskransen, er at du kan bruke en av dine gamle adventsstaker. Disse er allerede laget for å holde levende lys, og gir deg en stabil base. Forutsetningen er at den er rund. Her er hele listen med utstyr:

  • Et emne som er formet som en krans, og som har lysholdere.
  • Ulike grønne materialer.
  • Saks
  • Ståltråd/vikletråd
  • Ekstra pynt, som eksempelvis kuler i ulike størrelser
Vi har valgt materialer i grålige grønnfarger, som nobilis, eucalyptus og calesophalus. Vi har valgt materialer i grålige grønnfarger, som nobilis, eucalyptus og calesophalus.

Bestem deg for uttrykk

Du kan blande de ulike materialene på vei rundt kransen. Vi har valgt å legge nobilis med baksiden opp, for da får man en grålig farge. Du bestemmer selv om kransen skal ha et stramt eller vilt uttrykk, bare sørg for at det blir likt rundt hele.

1. Klipp til riktig lengde

Start med å klippe materialene i passende lengder. Husk at en del av materialet vil bli surret fast, og deretter dekket til av annet materiale. Du vil derfor trenge litt romsligere lengder enn du kanskje tror.

Adventskransen krever ikke mye utstyr. Adventskransen krever ikke mye utstyr.

2. Et godt feste er et godt utgangspunkt

Ta noen runder med vikletråden for å feste den. Det er her du legger grunnlaget. En løs tråd kan straffe seg senere.

Legg materialene slik at du får et fint fargespill. Legg materialene slik at du får et fint fargespill.

3. Legg stilkene mot høyre

Legg på de første materialene slik at du vil jobbe deg rundt kransen mot klokken, og surr noen runder med tråden. Fortsett slik til du har kommet rundt.

Vær ekstra nøye med de siste materialene for å få en pen overgang. Vær ekstra nøye med de siste materialene for å få en pen overgang.

Det lille ekstra

Når overgangen er fikset og fin, har du en vakker adventskrans i grønne materialer. Det er helt fint å stoppe her, men du kan løfte den enda et hakk ved å pynt med kongler, kuler eller annen juledekor.

Vi har pyntet kransen med glitrende kuler i tre ulike størrelser. Denne pynten kan du kjøpe i din nærmeste <a href=Interflora-butikk." /> Vi har pyntet kransen med glitrende kuler i tre ulike størrelser. Denne pynten kan du kjøpe i din nærmeste Interflora-butikk.

Det er ikke så mye som skal til for å gi adventskransen et annet uttrykk. Lek deg med lys i ulike farger og lengder, og kanskje du kan bytte ut kulene med en fargesterk blomst?

Få et elegant og stilfullt uttrykk med ekstra lange lys. Få et elegant og stilfullt uttrykk med ekstra lange lys.
Her har vi brukt den samme kransen, men byttet ut kulene med lekre vanda-orkideer. Orkideer og vannrør til disse får du kjøpt hos <a href=din lokale Interflora-butikk." /> Her har vi brukt den samme kransen, men byttet ut kulene med lekre vanda-orkideer. Orkideer og vannrør til disse får du kjøpt hos din lokale Interflora-butikk.

Du finner flere tips til kranser du kan lage selv i vårt inspirasjonsmagasin, og for innspill til materialvalg kan du snakke med din lokale blomsterdekoratør.

Bilde