DIY: Lag et komposterbart hjerte av sølvtråd

En hjertekrans er en vakker gest for å hedre minnet om våre kjære som har gått bort.

En hjertekrans er en vakker gest for å hedre minnet om våre kjære som har gått bort. Å lage et hjerte til graven selv betyr mye, man legger følelser inn i arbeidet. Tidligere har vi vist hvordan man lager flotte kranser og engler, mens denne gangen viser vi hvordan du kan lage et 100% komposterbart hjerte av sølvtrådplanter! 

Du trenger:

  • 4 stk sølvtrådplanter
  • Dekor som f.eks poppel, lyng og snøbær
  • Lintråd
  • Grillspydpinner (ca.10 stk)
  • Saks

Slik gjør du:

1.

Ta sølvtrådplantene ut av blomsterpottene, og klipp av nesten hele jorda på tre av dem slik at planten har igjen en stump med jord på ca. 3 cm. 

2.

Legg de tre plantene inntil hverandre, slik at de danner en trekant. Fest dem sammen ved å bruke trepinner. Disse fører du inn fra ulike kanter så plantene sitter godt fast i hverandre.

3.

Sørg for at noen av pinnene går ned i en spiss foran, slik at du begynner å se formen av et hjerte.

4.

Sølvtrådplantene har ganske lange og tynne ender, dra disse under jordklumpene og fest med lintråd. Det beste å gjøre her, er å knyte tråden rundt formen og surre den på kryss og tvers. 

5.

Bruk hendene til å forme mens du legger på stadig mer materiale. Husk å forme et hjerte med hendene ved å lage kløfter som får frem hjerteformen. 

Klipp opp den siste sølvtrådplanten, her trenger du kun planten, ikke jorda. Bruk de oppklipte bitene til å fordele oppå hjertets fremside. 

6.

Surr med tråd slik at du får festet bitene og formet til en fast og fin hjerteform. Legg på resten av dekoren du skal bruke der du ønsker, og surr til slutt godt for å feste alt. Klipp tråden og fest denne på baksiden av hjertet.