DIY: Lag en engel til allehelgen

1. søndag i november markerer vi allehelgensdag. Se hvordan du kan lage en flott engel helt på egen hånd.

Allehelgen handler om å hedre minnet til våre kjære. Kirken markerte opprinnelig denne dagen på 1. november, men i senere tid har markeringen blitt lagt til den første søndagen i november.  

På denne dagen gjør vi litt ekstra ut av pynting av gravstedet. I tillegg til å tenne lys, kan du bruke pynt som minner deg om den som har gått bort. Kanskje du også kan lage pynten selv?  

Les også: Slik oppsto allehelgensdag

Hjemmelaget engel av strå

En hjemmelaget engel er personlig pynt, noe som passer veldig bra på allehelgensdag.

Hva trenger du for å lage en engel?

Listen med ingredienser består i hovedsak av planter, ståltråd og en oasiskjegle, og for å lage vår engel har vi brukt følgende:

 • 3 planter sølvtråd
 • 1 plante lyng
 • Noen strå til dekor
 • 1 oasiskjegle som er kroppen (kan også bruke mose)
 • ¼ Buljongtråd til glorie
 • Myrtetråd
 • Blomsterpinne
 • Grønn ståltråd
 • Saks til grener og ståltråd
Alt du trenger for å lage en engel til allehelgensdag

Oasiskjeglen er veldig praktisk å bruke til kroppen, men du kan også lage en form av mose og bruke samme fremgangsmåte.

Slik lager du engelen

Fremgangsmåten er egentlig veldig enkel. Det viktigste er å holde tungen rett i munnen, samt forsikre deg om at engelen blir robust nok til å tåle det norske høstværet.

 1. Lag en kjole av sølvtråd ved å klippe opp planten og vikle den fast i kjeglen med myrtetråden. Start i den tykkeste enden av kjeglen. Her kan du også dekorere med litt lyng for å gi kjolen mønster eller for å få ulike fargetoner.
 2. Engelens hode består av en ball av planten sølvtråd. Denne former du i hånden, og sørger for at den sitter godt sammen ved å vikle myrtetråd rundt. Hodet kan godt ha en litt fast form.
 3. Glorien lager du ved å tre buljongtråd rundt den grønne ståltråden. Stikk ståltråden ned i hodet, og la den fortsette ned i kroppen.
 4. Fest hodet skikkelig ved å stikke en blomsterpinne gjennom kroppen og opp i hodet.
 5. Lag englevingene av lyng og strå som du stikker inn i oasiskjeglen. Her kan du godt bruke litt superlim for at materialene virkelig skal sitte på plass.
Surr fast materialene underveis, så er du sikker på at de sitter.

Start med å vikle materialet rundt det som skal bli kroppen. Pass på at du dekker godt, og at du surrer hardt nok til at det blir sittende i vær og vind.

Engel til allehelgen - bruke ståltråd til glorien

Ståltråden hjelper glorien med å bevare formen.

DIY engel til halloween - sørg for at alle delene sitter godt sammen for å tåle høstværet

Vingene lager du ved hjelp av lyng som du stikker inn i kroppen på hver side, og med glorien på plass har du en ekte engel. Sørg for at den sitter godt ved å ha lang nok ståltråd som kan stikkes helt ned i kroppen.

Skal engelen settes på graven?

Siden det er allehelgen, er det sannsynlig at du skal bruke engelen til å pynte opp en grav. Det kan i så fall være smart å ta med et par blomsterpinner, slik at du enkelt kan feste engelen til bakken. Dermed står den støtt uansett vær.  

Vær gjerne ute i god tid med forberedelsene av pynting, og spør gjerne i din nærmeste Interflora-butikk hvis du trenger flere tips.