DIY: Lag et vårlig fat med løkblomster

Vårens planter er perfekt å bruke når du skal pynte innendørs. Se hvordan du kan bruke lekre løkblomster i en gruppe for å skape spirende vårstemning.

Toppbilde med et lekkert fat med løkblomster på et spisestuebord

Blomster, planter og levende lys på et fat er en veldig enkel, men effektfull kombinasjon når du vil gjøre litt ekstra ut av et rom i hjemmet ditt. Dette fatet er en hyllest til våren som du kan lage på 1-2-3.

Bilde av en saks som illustrerer at dette er en gjør-det-selv-artikkel

Dette trenger du

  • Løkblomster – ulike sorter gir et mer spennende uttrykk
  • Ulike potter
  • Telysholdere
  • Et fat – gjerne et du finner på et bruktmarked

Slik lager du fatet

Det kan være nyttig å teste med ulike kombinasjoner av løkblomster før du begynner. Slik finner du ut hvor mange du trenger, samt hvilke farger og høyder som går fint sammen. 

Når du har lagt en slagplan, potter du om løkblomstene til ønskede potter og plasserer dem på fatet sammen med telysholderne. Du kan trygt fjerne litt jord hvis det er nødvendig.

Du ser fremgangsmåte og resultat nedenfor. Til informasjon er vårt fat pyntet med blant annet perleblomster, tulipaner og ruteliljer.

Litt jord fjernes fra røttene på en perleblomst i forbindelse med ompotting
Løkblomstene får mer jord etter å ha blitt pottet om
Løkblomster (perleblomst) pottes om til tidsriktige potter
Et lekkert fat med løkblomster på et spisestuebord

Riktig stell av løkblomster

Det er viktig at blomstene ikke vokser for fort og at løkene ikke forblir våte over tid. Derfor er det moderat vanning som gjelder. Dette betyr at de kan tørke mellom hver gang du vanner. 

Plasser gjerne løkblomstene et kjøligere sted om natten. Dette forlenger levetiden innendørs, og vil gi deg langvarig glede av fatet. 

Nå er alt klart for at du kan nyte både synet og duften av vår – uansett hva slags årstid du har utenfor stuevinduet.

Ønsker du en enda enklere vei til et vårpyntet hjem, eller kanskje du ønsker å overraske noen med en vårhilsen? Du finner plantefatene på bildene under i nettbutikken

Produktet Vårtegn (løkblomster) plassert på et stuebord
Produktet Vårtegn (løkblomster) plassert på et spisestuebord

For enda flere tips til hva du kan skape selv, anbefaler vi at du kikker på vår temaside med DIY-prosjekter. Med våren kommer jo også påsken, og snart dukker det opp mange nye prosjekter som er skreddersydd for høytiden.