Pynt et vårlig festbord på 1-2-3

Hvem føler seg vel ikke litt ekstra velkommen når det er lagt omtanke og tid i borddekkingen?

Pynt et vårlig festbord - Interflora Norge

Borddekking er en kunst samtidig som det er en stor glede. Vårens anledninger strekker seg fra bursdag, dåp og konfirmasjon, til mai-fest og middag med gode venner. Ingen anledning er for stor eller for liten til å dekke et blomstrende vakkert bord.  

Les også: Slik steller du tulipanene 

Gjør det enkelt for deg selv. Det trenger ikke alltid å være tidkrevende og kostbart å pynte et bord. Man kommer langt med kun et par bunter tulipaner eller ranunkler.

Interflora har elegante dekorasjoner med vårens blomster

Det viktigste er at det ligger følelser bak dekkingen uansett hva du velger, og at det utstråler din glede over å kunne invitere til bords.

Dekke bordet til lunsj?

Finn frem det du har av glass gjerne arveglass, både med og uten stett. Ulike glass er sjarmerende og uhøytidelig, og de gjør ditt bord unikt. Deretter plasserer du blomster i glassene, og så har du et vakkert vårlig bord på en-to-tre!  

Tulipaner trenger noen dager hjemme før de springer ut og blir store. Derfor bør du kjøpe disse tre-fire dager i forveien.

Skap vårens vakreste bord med hjelp fra Interflora!

Det skal ikke mer til for å skape vårens vakreste bord!

Slik lykkes du med tulipaner på bordet - Interflora Norge

Vi anbefaler at du lar tulipanen springe ut noen dager før du skal dekke bordet. Da får du det beste resultatet.

Formelt festbord

For sammenkomster der gjestene er forventet å ankomme litt penere i tøyet, kan du velge en mer formell tone på bordet. Ensfargede tulipaner eller ranunkler, gjerne hvite eller kremfargede, er et veldig godt utgangspunkt.

Kremfargede ranunkler gir et vakkert og sart uttrykk - Interflora Norge

Kombinasjonen av grågrønne olivengrener, linduk og nydelige, kremfargede ranunkler skaper et vakkert og sart uttrykk på vårens bordpynt.

Favorittene ranunkler egner seg godt som pynt på bordet - Interflora Norge

Ranunkler er en favoritt hos mange, og den egner seg godt som pynt når du skal dekke et festbord.

Borddekking for den kreative

Perleblomster er en annen av sesongens fristelser, og de er nydelige på vårens festbord. Surr flatmose rundt løken, og plant den i en glassvase. Du kan selvsagt også bruke tomme syltetøyglass, Norgesglass eller lignende.  

Glass i ulike størrelser gjør bordet mer spennende. Selve prikken over i-en får du med grener med gåsunger og oppklippede olivengrener, som du strør på bordet. Disse egner seg godt til borddekking siden de holder seg godt uten tilgang på vann.  

Denne løsningen er veldig fin for deg som liker å planlegge, for denne kan du gjøre klar mange dager i forveien. Velg planter som ennå ikke har begynt å vise blomster, så kan de stå klare i glassene uken frem til du får gjester. I den perioden kan du styre utviklingen med lys og temperatur. Sett de kjølig og mørkt for å bremse, eller lyst og varmt for å fremskynde blomstringen.  

Les også: Slik steller du løkblomster

Vårens perleblomster i glassvase - Interflora Norge

Et pent pyntet bord gjør at gjestene føler seg ekstra velkomne. Vi garanterer at de vil fortelle om en strålende sammenkomst med nydelig mat, og selvfølgelig en uforglemmelig oppdekking.