la håret blomstre interflora norge blomster i håret

La håret blomstre

Få en romantisk frisyre med nydelige blomster i håret.

Det gode været bringer med seg mange store anledninger. Kanskje du har en konfirmant i huset, eller skal på en spesiell fest?

Frisør og make-up artist Corinne Alice Nordstaa Skau har vist oss hvordan man kan bruke blomster til å lage lekre festfrisyrer for alle anledninger.

Les også: Friskt vårpust med ranunkler

Bruk tid på grunnlaget

– Det hele starter med en god base. Få litt tekstur i håret med tørrshampoo først, og følg opp med litt tupering. Da får du volum, samtidig som du bygger en frisyre med hold, forteller Corinne.

Deretter kan du sette opp frisyren som du ønsker. La deg inspirere av denne lekre hårknuten hos Min Mote, og denne romantiske flettevarianten. Her setter bare fantasien grenser!

Husk imidlertid at du må ha noen naturlige festepunkter i frisyren til blomstene, slik at de holder seg på plass.

En frisyre med en eller flere fletter gir mange naturlige festepunkter for blomstene. En frisyre med en eller flere fletter gir mange naturlige festepunkter for blomstene.

Romantisk med småblomster

Tenk på hvilket uttrykk du ønsker! Har du gått for en oppsatt, romantisk frisyre, er det naturlig å bruke flere små blomster. Det viktigste når du skal velge blomster er å finne de som er holdbare og klarer seg uten vann i noen timer. Her har vi valgt grenroser og krysantemum.

– Grenroser er mindre enn de vanlige rosene, og egner seg godt til en oppsatt frisyre. Kutt stilken til cirka fem centimeter, og sett den rett ned i frisyrens naturlige festepunkter, sier Corinne.

Om du syns det er vanskelig å få blomsten til å sitte kan du bruke tynn ståltråd rundt stilken for å få bedre festemuligheter.

 Et romantisk uttrykk skapes enklest ved å velge mengder av små blomster. Gjerne en mix av ulike blomstersorter. Et romantisk uttrykk skapes enklest ved å velge mengder av små blomster. Gjerne en mix av ulike blomstersorter.

Asymmetri med store blomster

Ønsker du et tøffere uttrykk? Sett opp håret i en knute, og balanser den med en vakker og frodig blomst ved siden av. Her er nelliken din beste venn.

– Sett den store nelliken bak en knute i nakken. Det fine med denne blomsten er at den har en stor og klar form, og skaper et sofistikert utrykk. I tillegg er den holdbar og finnes i mange farger, forteller Corinne.

Her er det ekstra viktig å surre ståltråd rundt blomsterstilken. Den skal ideelt sett være på cirka 10 centimeter, slik at den får godt feste i hårfrisyren.

Nelliken kommer i mange farger, og er perfekt egnet for deg som vil ha en trendy frisyre. Nelliken kommer i mange farger, og er perfekt egnet for deg som vil ha en trendy frisyre.

Velg holdbare blomster

Oppsatte frisyrer krever gjerne en del spenner, enten håret er langt eller kort. Blomster løfter enhver frisyre, og er samtidig en ideell måte å skjule spennene på. Du blir garantert lagt merke til i mengden med denne frisyren.

Det aller viktigste er imidlertid å velge holdbare blomster. Nellik, krysantemum, orkidé og mindre rosevarianter egner seg perfekt til å ha i håret. Spør deg gjerne frem i din lokale Interflora-butikk – de hjelper deg å finne blomstene som holder seg godt i frisyren for en kveld.

Avslutt med litt hårspray, og du har en flott frisyre til neste store anledning!

Til de spesielle anledningene kan du pynte frisyren med holdbare blomster, som for eksempel grenroser. Til de spesielle anledningene kan du pynte frisyren med holdbare blomster, som for eksempel grenroser.
Nelliker gjør seg flott i håret både til bryllup og andre fine anledninger. Nelliker gjør seg flott i håret både til bryllup og andre fine anledninger.
Din lokale Interflora-butikk kan hjelpe deg med å sette sammen blomster til hårfrisyren. Din lokale Interflora-butikk kan hjelpe deg med å sette sammen blomster til hårfrisyren.
Brudepikene kan gjerne ha blomster som matcher kjolen. Brudepikene kan gjerne ha blomster som matcher kjolen.
Oppsatt hår blir enda penere med noen friske blomster. Det viktigste er at de er holdbare. Oppsatt hår blir enda penere med noen friske blomster. Det viktigste er at de er holdbare.
Brudeslør egner seg godt til oppsatt hår på den store dagen. Brudeslør egner seg godt til oppsatt hår på den store dagen.

For flere tips inn mot sommeren, kan du ta en titt i vårt Inspirasjonsmagasin.