Skap et blomstrende uteområde i sommer

Skap et blomstrende uteområde i sommer

Vi bruker mye tid ute om sommeren, så uteplassen må være koselig!

Endelig er sommeren her, og vi kan tilbringe store deler av døgnet utendørs. Vi tilbringer mange timer med familie og venner på uteplassen, så man gjør en ekstra innsats for at det skal være et hyggelig sted å være.

La uteplassen speile din personlige stil, slik at det blir en god helhet mellom uteplassen og resten av hjemmet. Velg deg gjerne en farge som skal dominere, det gjør det enklere å skape en god helhet.

Les også: Slik får du en blomstrende hagefest

Gjør uteplassen om til en hyggelig sommerstue

Flytt deler av stua ut, ta med vaser, puter og tepper ut for å skape et hyggelig uterom. Husk at puter, møbler og tepper kan falme i direkte sollys, og du bør investere i en tett putekasse til oppbevaring av tekstilene dersom du bor i et område med mye nedbør.

Flytt stua ut! Tekstiler i riktige farger skaper en god helhet på uteplassen.
Et hjemmelaget betongblad egner seg godt som dekor på sommerbordet. Oppskriften finner du i denne artikkelen.

Sett ut stueplantene

Blomster og grønne planter gir terrassen en lun og god atmosfære. Flytt gjerne stueplantene ut sammen med sommerblomstene. Mange stueplanter trives godt ute på sommeren, men husk at ikke alle liker den varmeste sola midt på dagen.

Spør om råd hos din lokale faghandel hvis du er usikker. Pass også på at stueplantene ikke får med seg uønskede småkryp når de skal inn igjen til høsten.

Flytt gjerne stueplantene ut sammen med sommerblomstene for å skape et frodigere uttrykk.
Velg gjerne en fargetone som dominerer uteområdet. Da er det enklere å skape en god helhet.

Pynt med vaser i alle former og fasonger

Den enkleste måten å skape et blomstrende uteområde på få minutter, er noen rause buketter med sommerblomster. Bruk det du har av mugger og vaser, og fyll de med sommerens herlige fristelser.

Med sommerlige buketter skaper du raskt og enkelt et blomstrende uteområde.

Bland alle herlighetene i en vase, eller lag deg ulike tema. For eksempel kan du ha en med bare strå, og en med bare grønne materialer. En annen fyller du med alle lilla blomster du kan finne. Lek med farger og la bukettene spille på lag med den stilen du har valgt på uterommet ditt.

Vær bevisst på bruk av farger! Lag deg en bukett der alle blomstene er i samme fargetone som resten av uteområdet.
Frodige buketter skaper blomstrende sommerstemning på få minutter.
Imponer gjestene med en hjemmelaget blomsterlykt.
La uteplassen speile din personlige stil for å skape en god helhet med resten av hjemmet ditt.

Plukk din egen bukett hvis du er heldig nok til å ha mulighet til dette der du bor. Hvis ikke finner du et stort utvalg flotte sommerbuketter hos din lokale faghandel.