Slik lykkes du med avskåren hortensia

Hva er vel vakrere enn en blomstrende hortensia? Nyt synet av den lenger med disse tipsene.

en vakker hortensia bukett, og tente lys

Mange har hortensia som sin absolutte favoritt. Og det er slettes ikke rart! De er fantastiske både alene og i bukett.

Fargerike hortensia

Hortensiaen ser du ofte som potteplante i stuen, men den er også populær som uteplante og snittblomst. Den kjennetegnes av sine praktfulle blomsterklaser, og har en bugnende blomstring som virkelig gir glede til rommet.  

Du får hortensiaen i et vell av farger. Velg blant ulike nyanser av blå-, lilla-, rosa- og lyse grønntoner, eller gå for en klassisk variant i hvitt. Uansett hvilken farge du velger, blir den et naturlig blikkfang i rommet med sine praktfulle blomsterklaser.

en vakker bukett med hortensia i vase

Pynt hjemmet med nydelige hortensia!

hortensia i vase

Det skal mye til for å overgå hortensiaen når den er i full blomst.

Ikon for stelletips formet som en blomst

Slik steller du avskårne hortensia

Hortensia er en populær snittblomst. Du kan beholde lengden på stilken og ha den i vase, eller kutte den kort og la den ligge i et fat med vann. Gjør du følgende grep vil den også holde seg godt lenge:

  • Ta av det meste av blader, eventuelt la det stå igjen et par blader helt øverst
  • Pass på at hortensiaen ikke blir liggende uten vann mens du klargjør vasen. De liker ikke å få luft på snittflaten sin
  • Gi stilken et langt skråsnitt med en ren og skarp kniv
  • Sett den kjølig på natten – da holder de mye lenger!

Er du uheldig og ser at hortensiaen blir slapp etter en kort stund, kan du kutte stilken helt kort. Legg blomsterklasen i et fat med vann, så har du glede av den i noen dager til.

grønn og lilla hortensia i vase på et svart rundt bord
en vakker bukett med hortensia, roser og grønt

Hortensia passer sammen med alt - det er kun fantasien som setter grenser. Her ser du en trendy bukett med vakre hortensia.

nærbilde av en blå-lilla hortensia

Pynt bordet med hortensia

Få blomster er så uttrykksfulle som hortensia. Ikke bare er de fantastisk vakre, de kommer i så mange farger at du finner en blomst til enhver anledning.  

Deler du de opp og plasserer i ulike glass og vaser har du en fantastisk borddekor. Det beste av alt er at det ikke trenger å koste så mye. Så hvorfor ikke spandere hortensiadekor på spisebordet til helgen? Hver dag er en fest!

Hortensia pynt som serviet

Pynt serviettene med nydelige hortensiaer.

Hortensia i vase på et pyntet bord

Vakker borddekor kan være enklere enn du tror! Del opp klasene og spre dem i små vaser og glass for et fint og tilfeldig uttrykk. Da trenger du ikke kjøpe mange blomster for å skape et festbord.

rosa lilla avskåren hortensia i små vaser

Enhver anledning blir vakrere med hortensia.

hortensia brukt som dekor i skål

Hortensia med veldig kort stilk kan brukes som borddekor og pynt. Legg den i et fat med vann - da holder den seg ekstra lenge!

Send en blomstrende hilsen

Gjør høsten litt vakrere med noen nydelige hortensiaer fra din lokale Interflora-butikk. Du kan også sende dem i gave til noen du er glad i - ingenting gleder mer enn en blomsterbukett i hverdagen! Det kan du gjøre her.