3 stiler til juletreet

Det er snart tid for å pynte juletreet, men skal du velge nostalgisk, moderne eller naturlig pynt?

Pynt juletreet interflora Norge

Juletrepynten består ofte av litt gammelt og litt nytt, for det kan bli dyrt å bytte ut alt på en gang. Hvis du har lyst på et nytt uttrykk i stuen rundt jul, kan du likevel variere stilen fra år til år.  

Uansett pynt, husk at treet må akklimatiseres før du tar det inn i stuen. Finn ut mer om hvordan du får juletreet til å holde gjennom julen med disse tipsene.

Hvilken farge skal juletrepynten ha?

Start med å velge en farge du vil skal dominere. Hvis du holder deg til dette fargetemaet, kan du fylle på med litt ny pynt hvert år. Det åpner også for at du kan variere litt. Et år bruker du både gull og rødt, mens neste år har du et tre som bruker kun rødt.

Pynt juletreet interflora Norge

Rødt, hvitt og grønt er klassiske julefarger, og derfor perfekt på en nisse.

Et generelt tips er å begynne med de største kulene innerst i treet, og deretter fortsetter de som er mindre. Avslutt med den minste, letteste juletrepynten ytterst. Dermed kommer alle elementene til sin rett, og du får et elegant og vakkert tre.  

Er du invitert bort i julen? Husk å ta med en gave til vertskapet!

Juletre i nostalgisk stil

I et forsøk på å senke forbruket vårt, blir det stadig mer fokus på å ta vare på og bruke det vi har. Dette gjenspeiles også i juletrepynten. Det er mange som velger den nostalgiske stilen, og her er det lov å blande gammelt og nytt.

Pynt juletreet interflora Norge

På det nostalgiske treet kan du gjerne tenke overflod, og det er absolutt rom for noen humoristiske innslag!

Pynt juletreet interflora Norge

La deg inspirere av selve pynten når du tar fargevalget. Se bare på denne nissen, han skinner i både rødt og gull.

Du kan bruke en av hver og flere av noe, for her er alt lov! Hvert enkelt dekorelement har ofte en dypere mening i tillegg til at det ser pent ut. Kanskje det er noe du har arvet, laget selv eller hatt hele livet.

Pynt juletreet interflora Norge

Noen pyntegjenstander følger med oss fra vi er barn. Bare synet av en enkelt julekule kan vekke mange minner.

Pynt juletreet interflora Norge

Et juletre fullt av nostalgi.

Det naturlige juletreet

Mange har falt for den naturlige trenden, og hva er vel mer naturlig enn et tre? I denne stilen er det dekorelementer i duse jordfarger, og helt over mot hvitt. Materialene skal helst være «ekte» som tre, glass, porselen og skinn. Vi har brukt hengende vaser med tulipaner på vårt tre. Dette gir treet et personlig og unikt utrykk.

Pynt juletreet interflora Norge

Pynt juletreet med friske tulipaner i hengende vaser.

Kongler i ulike varianter gjør seg godt på dette treet. Disse kan du enten kjøpe, eller plukke selv. Velger du å plukke de selv, legg de til tørk når du har fått dem i hus. Dermed vil de åpne seg, og du kan enkelt knytte et hampetau i enden og henge de på treet.

Pynt juletreet interflora Norge

Kongler er 100% naturlig, og de tar seg godt ut blant stilfulle julekuler.

Pynt juletreet interflora Norge

Selv om du har et juletre i naturlig stil, betyr det ikke at du må pynte lite.

Moderne juletrepynt

På det moderne treet er det de dype fargene som gjelder. Det kan være blått, grønt eller burgunder. Bruk gjerne fargene i kombinasjon med én eller flere av metallfargene, men ikke alle på samme tre!

Pynt juletreet interflora Norge

Vi har valgt dekor i gull og grønt.

Her får man best resultat hvis man velger færre ulike kuler, og heller flere av hver sort. Det bør være kontraster i overflatene og størrelsen på de ulike kulene. Velg noen matte og noen blanke, og kuler med og uten dekor. Du kan også bruke kuler i ulike grønntoner, fra dyp grønn til lysere grønn.

Pynt juletreet interflora Norge

Prøv deg frem med kuler i ulike størrelser.

Nå gjenstår det bare å bestemme seg for hvilken stil ditt tre skal ha. Spør gjerne en av våre dyktige blomsterdekoratører om hjelp. Du finner dem i din lokale Interflora-butikk.