En siste hilsen med blomster

Skap en vakker og verdig ramme rundt seremonien når dere sier farvel.

blomster til begravelsen fra Interflora

Blomster er en tradisjonell og fin måte å ta farvel på når en god venn eller slektning har gått bort. De skaper rammen for seremonien, viser omtanke og gir trøst til de etterlatte.  

Det kan være vanskelig å vite hvilke blomsterarbeider du skal velge, så vi har valgt å utdype litt om noen av de vanligste; bårebukett og båredekorasjon, krans og hjerte.  

Alle de ulike arbeidene du ser under kan lages i ulike farger og stiler. Ta kontakt med din lokale faghandel, så hjelper de deg med en blomsterhilsen etter dine ønsker.

Krans til begravelsen

Kransen er ofte fra familie, gode venner, kollegaer eller andre nære bekjentskaper. Vi synes kransen er nydelig i kirkerommet, og skaper en ro rundt båren. Kransens symbolikk er også sterk, for den symboliserer evigheten ved at den har verken en begynnelse eller en slutt.

Klassisk, hvit krans til begravelse

Vennskapskrans

Denne kransen er et godt alternativ når du ønsker å sende en enkel hilsen som skiller seg ut. Vennskapskransen er betydelig mindre enn de tradisjonelle kransene, men symbolikken er den samme.

vennskapskrans til begravelse

Båredekorasjon og bårebukett

Bårebuketten tar vanligvis plass på gulvet, mens de litt større båredekorasjonene som regel plasseres på et stativ nærme båren.

Både dekorasjon og bukett gis av familie, venner og andre kjente, og vi ser ofte at flere går sammen om en større blomsterhilsen fremfor mange små til seremonien.

Også de som ikke sto avdøde så veldig nær, men likevel ønsker å sende en siste hilsen, pleier å velge en bårebukett.

lys bårebukett
bårebukett i varme farger

Hjerter til begravelsen

Et hjerte blir vanligvis plassert på et stativ foran kisten, og det symboliserer naturligvis kjærlighet. Denne hilsenen kommer ofte fra barn som sto den avdøde nær, men kan også være en fin siste hilsen til en du var spesielt glad i.

Hvitt hjerte til begravelse
delikat hjerte til begravelse
hvitt hjerte begravelse
Sommerlig hjerte til begravelse

Fortell oss hva du vil si

Det er vanlig at man legger ved et bånd med en siste hilsen uansett hvilket blomsterarbeid du velger, men mange velger også et kort med det de ønsker å si.

Alt kan tilpasses dine ønsker, og våre blomsterdekoratører har lang erfaring med å hjelpe etterlatte uttrykke det de ikke får sagt. Eksempelvis kan en fargerik blanding av blomster være en hyllest til et levd liv, mens et klassisk uttrykk med hvite blomster kan være et takk for alt, eller si «dyp respekt for alt du var».

Med vår fagkunnskap og dine ønsker skaper vi en vakker og blomstrende siste hilsen.