Nå er det tid for høstblomster

Den lune, stemningsfulle årstiden er kommet. Ønsk høsten velkommen med holdbare planter som lyng, sølvtråd og alpefiol.

Nå er det tid for høstblomster calluna interflora norge

Høsten er her og det er på tide å fornye blomstene både ute og inne. Velg og vrak blant flotte og fargerike høstblomster og planter, som blomstrer flott frem til frosten kommer.  


Les også:
Innred med grønne trendplanter

Calocephalus: Planten som sier høst

Denne nydelige, sølvskimrende planten er for mange kjent under sitt norske navn Sølvtråd. Fin er den både innen- og utendørs, men mange velger ofte å sette den ut for å gi den lenger holdbarhet.  

Calocephalus skal vannes jevnlig, og liker ikke å tørke. Sett den gjerne i kombinasjon med hvit lyng, for å skape et høstpreget inngangspartiet delikat og annerledes fargebilde.  

Calocephalus holder seg i en uke eller to hvis du velger å plassere den innendørs.

Calocelephalus i potte

Calocephalus ser vakker ut både med og uten pynt – gjerne i en betongpotte, som fremhever den nydelige, grågrønne fargen.

to Calocephalus i potter

Kanskje du vil gi en Calocephalus i gave? Her er den dekorert med blomster og dekor i lune farger som passer årstiden.

 Calocephalus i potte utendørs

Calocephalus kan trygt plantes ut, da den tåler litt kaldere temperaturer.

Tid for lyng med nydelig Calluna

Du vet det nærmer seg høst når Calluna dukker opp i butikkene. Calluna er en av de mest populære lyngtypene, og er en høstplante som tåler kulden godt. Den krever heller ikke mye stell.  

Calluna har lengst holdbarhet om du setter den ut. Den vakre, dype purpurfargen setter farge på inngangspartiet, og kan fint plantes sammen med andre høstblomster. Vanner du den jevnt og passer på at den ikke tørker, står den fint frem til frosten kommer.  

Lengst holdbarhet får den nok om du plasserer den utendørs. Men samtidig er det deilig å ta den med inn i stua for å skape den gode høstfølelsen! Innendørs holder den fint en uke eller to. Setter du den på et kjølig sted, som for eksempel i en gang, holder den kanskje enda lenger.  


Les også:
5 trendy og lettstelte grønne planter

calluna i potte

Et sikkert tegn på at høsten nærmer seg er når Calluna dukker opp i butikkene.

calluna i potte på en trapp

Hva er vel vakrere enn lyng til høsten? Calluna kan også fint plantes sammen med andre blomster. Gjør det selv, eller velg blant en av Interfloras sammenplantinger.

Lyng i potte utendørs

Lyng betyr høst! Sett den gjerne i en stor krukke, slik at de ser ekstra fyldige og fine ut.

Få alpefiolen til å trives

Få blomster lyser opp i høstmørket som en alpefiol. Dens botaniske navn er Cyclamen, og kjennetegnes av sine vakre og fargerike blomster. Alpefiolen trives best innendørs, og gir du den rett stell kan du ha glede av den lenge.

Alpefiole i potter i en vinduskarm

Alpefiolen er glad i høy luftfuktighet. Det er det få områder i norske hjem som har, så sett den heller i svale og lyse omgivelser for å ta vare på den.

Det aller viktigste er å plassere den på et lyst og svalt sted. Du kan for eksempel sette den i gangen eller på soverommet. Husk også at alpefiolen aldri skal stilles over panelovner og lignende – da vil den mistrives, og tørke ut fort.  

Alpefiolen vil helst ha vann på skålen, og skal være lett fuktig. Pass på at den ikke blir stående i vann, da den mistrives når den blir for våt. Bruk gjerne romtemperert vann.

Alpefiole i potte på et bord

Alpefiolen kommer i mange flotte farger og er et naturlig blikkfang i for eksempel vinduskarmen eller på spisebordet.

Vil du kombinere flere farger, eller rett og slett bare ha flere alpefioler? Plant dem sammen i en potte for et fantastisk fint fargespill.

Alpefiole i potte på en tønne utendørs

Du kan sette alpefioler utendørs, såfremt det ikke går under 0 grader.