Dekk et glitrende vakkert nyttårsbord

Få partyfaktor på nyttårsaften med mange små buketter, flasker og gull!

Ring inn det nye året med feststemning

Det nye året nærmer seg, og nyttårsfesten planlegges. Skal du ha gjester i år? Da er det alltid hyggelig å pynte til fest med et vakkert nyttårsbord! Her viser vi deg hvordan du enkelt kan skape feststemning med wowfaktor.

et ikon av en saks

Du trenger:

  • Assorterte blomster
  • Flasker (vi har brukt brune flasker)
  • Gullflak
  • Trelim
  • Pensel
  • Gullpenn
  • Kniv  


Til dette nyttårsbordet har vi brukt et utvalg av nellik, roser, strå, voksblomst, skimmia og julestjerne. Du kan selvfølgelig eksperimentere med andre blomster om du ønsker det. 

Tips før du begynner: 


Flaskene vi har brukt er mørke, da synes gulldekoren bedre. Et tips er å ta vare på og vaske flasker du har hjemme, som for eksempel ølflasker. 

Å få bort etiketter og limrester kan være litt vanskelig, men et tips er at du bruker en blanding med 50% bikarbonat og 50% matolje. 

Rør dette sammen til en slags paste, og gni blandingen over etiketten og restene av limet. Etter noen sekunder løsner det av seg selv, og da kan du vaske det vekk i lunkent vann. Vipps, så har du fine flasker til festbordet!

1.

Begynn med å påføre lim på flaskehalsen med en pensel, og dypp den deretter i gullflakene. 

På hver flaske kan du skrive en personlig hilsen eller bruke dem som personlige bordkort, ved å skrive navnet til gjestene. Her bruker vi en gullpenn som er egnet for glass.

2.

Pass på at dekoren er helt tørr før du fyller opp flaskene med vann. Nå kan du begynne å dandere blomstene i flasker. 

Fjern blader på stilkene ned til flaskehalsen, slik at de ikke tar så mye plass. Spesielt på julestjernen. I tillegg skal ikke blader ligge i vann, da dannes det lettere bakterier i vannet som fører til kortere holdbarhet på blomstene. 

3.

Snitt alle stilker på skrå og gjerne i forskjellige lengder så bukettene blir litt varierte. Fordel blomstene i flaskene og plasser dem utover bordet. Strø litt ekstra glitter utover bordet om du ønsker litt mer glam og partyfaktor på nyttårsfesten.

Tips: Før gjestene ankommer festen kan du tenne lys på bordet, dette skaper et stemningsfullt nyttårsbord som gjestene sent vil glemme!