DIY: Pynt til fest med brusbokser

Slipp løs fantasien, og pynt et konfirmasjonsbord litt utenom det vanlige.

Ønsker du å dekorere festbordet med pynt som er litt utenfor boksen? Vi viser deg hvordan du kan lage din egen flotte dekor ved å bruke tomme brusbokser og litt spraymaling. Velg gjerne brusbokser i ulike størrelser, og slipp fantasien løs med farger og blomster av eget ønske!

Les også: DIY: Høstens fineste konfirmasjonsbord 

Festbord pyntet med blomster og lys

Pynt med de fargene og blomstene du liker!

Dette trenger du:

  • Tomme brusbokser (husk å skylle dem godt)
  • Spraylakk i ønskede farger
  • Blomster etter eget ønske
  • Kniv/Snittekniv

1.

Bruk gjerne brusbokser i ulike størrelser for å skape et variert uttrykk på konfirmasjonsbordet.


Start med å bruke hendene dine til å bulke brusboksene til ønsket uttrykk, gjerne litt forskjellig på hver boks. Det er best å gjøre dette før du spraylakkerer, så blir ikke malingen ødelagt.

Et bord med blomster og materialer til å lage diy

2.

Spray brusboksene i de fargene du liker, her er det fritt frem! Kanskje du ønsker en stilren og nøytral look med samme farge på alle? Eller vil du eksperimentere med ulike farger for å skape et livlig konfirmasjonsbord? Du bestemmer.

Husk: Finn et sted der du kan spraylakkere uten å søle, det er litt rekkevidde på spraymalingen. La boksene tørke godt før du påfører nytt lag med spraylakk.

Spraylakkering av brusbokser

3.

Hell vann i alle boksene og plasser dem utover bordet slik du ønsker å dekorere. Du kan for eksempel plassere de nye vasene dine i mindre grupper, eller jevnt utover bordet.

En dame som dekker et bord med hjemmelaget bordpynt

4.

Snitt blomstene i ulike høyder og plasser dem gjevnt utover i vasene. Her har vi brukt en blanding av anthurium, krystantemum, ulike typer strå og eukalyptus med bær. Velg det du ønsker av blomster, og plukk gjerne ut det som passer til ditt ønskede fargetema.

Et vakkert pyntet festbord i høstfarger

Tips: Tenk på høyden på blomstene, de bør gjerne ikke være høyere enn at gjestene klarer å se hverandre i øynene når de sitter ved bordet.


Som en ekstra overraskelse kan gjestene få med seg hver sin vase med blomster når feiringen er over!