Pynt ytterdøren med en hjemmelaget julekrans

Det er enklere enn man skulle tro å lage flott julepynt til døren.

DIY: Julekrans til ytterdøren

En vakker dørkrans ønsker deg velkommen

En dørkrans kan ha mange ulike uttrykk. Vi har tidligere vist deg hvordan du kan lage en krans av en kleshenger, samt en stilfull høstkrans, men i adventstiden er det naturligvis en julekrans som gjelder.

et ikon av en saks

Dette trenger du for å lage dørkrans

  • Ulike grønne materialer
  • Vikletråd
  • Halmkrans i ønsket størrelse, eksempelvis 40 cm i diameter
  • Saks til ståltråd og grener

Det du trenger for å lage en dørkrans i grønne materialer

Slik lager du dørkransen

Velger du kun grønt, har du et godt utgangspunkt. En helt grønn krans er pen som den er, men kan også dekoreres ytterligere med ulike materialer. Vi har valgt oss silkefuru, nobilisgran og buksbom.

1.

Fest og surr mot klokken

Ta et par runder vikletråd rundt kransen for å feste tråden. Legg det grønne inntil kransen, og surr tråden et par ganger rundt. Husk å legge alle stilkene mot høyre på kransen.

DIY: Lag din egen dørkrans

2.

Dekk all halmen

Legg på nytt grønt, surr tråden noen runder og fortsett slik til kransen er dekket. Legg materialene så tett at de skjuler både halmkransen og ståltråden.

DIY: Lag din egen dørkrans

3.

Avslutningen er vanskeligst

Til slutt må du løfte opp materialene du begynte med, slik at de siste stilkene legger seg under og blir skjult. Etter noen runder med vikletråden fester du den ved å vikle den inn på baksiden av halmkransen.

DIY dørkrans til jul

Lek med materialvalget

Vår krans er ikke en fasit. Du kan velge selv hva du vil bruke, og her er det bare fantasien og tilgangen på materialer som setter grenser. Det går helt fint å benytte einer, squarrosa, kristtorn eller ulike typer eucalyptus. Fremgangsmåten er den samme.  

Nedenfor kan du se noen eksempler på ulike kranser vi har laget, komplett med materialvalg og designtips.

DIY: Lag din egen dørkrans

Legg inn ilex (kristtorn) og kongler, og få en tradisjonell julekrans. Kjøp ilex i en Interflora-butikk, og klipp den opp i små biter som du fester med kramper av ståltråd.

DIY: Lag din egen dørkrans

Dekorer gjerne med et dryss av glitter. Bland trelim med vann på en dusjeflaske og spray på kransen. Deretter drysser du på glitteret.

Julekrans på dør

Få god, gammeldags julestemning med kristtorn, kongler og rød sløyfe. Husk å kjøpe sløyfebånd som tåler vann hvis den skal henge ute.

Julekrans til ytterdøren laget selv

Det er så hyggelig å komme hjem til jul når ytterdøren er pyntet med en vakker krans.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler