Pryd inngangspartiet med vakker lyng!

Når mørket kryper på, har vi ofte behov for litt ekstra hygge i hverdagen.

Høsten er en koselig tid. Det er vakkert fargespill i naturen, og luften er kjølig og crisp. Ved å rydde og pynte opp uteplassen blir det hyggeligere å nyte soldagene utendørs. Et innbydende inngangsparti har mye å si for førsteinntrykket av din bolig. Du som husets beboer går inn og ut herfra hver dag, og det er her gjester ønskes velkommen. Fyll utekrukker med høstens vakreste blomster, tenn lykter og pynt med puter og pledd.

Lite er vakrere enn å bli møtt av masse blomster ved inngangen, men når nattefrosten kommer snikende trives ikke alle blomster så godt utendørs. Her bør man sjekke ut hvilke planter som best tåler synkende temperaturer. Velg gjerne ulike typer lyng! Lyng er en vakker høstblomst, som holder seg flotte selv i noen minusgrader.

Calluna og Erica er de mest vanlige lyngplantene. De er mest kjent i farger som hvit og ulike rosatoner, men de siste årene har utvalget eksplodert! Nå kan du finne mange ulike farger i butikkene, som grønt, gult, gråtoner, oransje, og varianter av rustbrunt.

Norge er et langstrakt land! Vi anbefaler deg å spørre om tips og råd til stell av lyng og andre høstblomster i din lokale faghandel. På den måten får du riktige stelletips for området du bor i. Les mer om stelletips for lyng her. 

hvitt hus med et inngangsparti fylt med blomster

Slik får du en innbydende uteplass:

  • Du trenger ulike høstplanter, potter og kongler
  • Fyll opp tomme potter og krukker med dekorative kongler
  • Plant vakre høstblomster sammen i klynger for en fyldig look
Gul lyng på uteplassen

Utvalget av ulike typer lyng har eksplodert de siste årene! Nå finner du de i mange ulike farger.

Stort fat med kongler til dekorasjon

Dekk jorden i tomme potter med kongler – så står det fint igjennom vinteren.

Gul lyng å uteplassen

Skap en hyggelig atmosfære på uteplassen din, da nyter du den lenger!