Slik dekker du påskebordet

Dekk påskebordet med gule ranunkler

Ta imot gjestene med et påskepyntet bord.

Ingenting er så koselig som å samles rundt bordet for å nyte et velsmakende måltid sammen med de man er glad i, og påsken er full av muligheter til å gjøre nettopp det.

Påskeliljer på bordet gjør utsikten fra solveggen enda bedre.

Påskefrokost, lang lunsj i solveggen, påskelam med venner, eller spontane kaffebesøk er alle fine anledninger til å dekke et stemningsfylt påskebord.

Les også: Pynt ute til påske

Vårens blomster i gult

Når du skal dekke påskebordet, er det naturlig å ta utgangspunkt i den fargen de fleste av oss forbinder med påske, nemlig gult. Det finnes mange fine blomster i gult, som tulipaner, ranunkler og påskeliljer for å nevne noen. Både tulipaner og ranunkler minner oss om at våren er på vei, og de passer godt i påskehøytiden.

Bruk det du har! Bland gjerne vaser med varierende størrelse og utforming. Påskebordet blir bare mer spennende når du mikser former og farger.
Tulipanene egner seg best som bordpynt når de er godt utsprungne. Kjøp i god tid før du skal ha gjester, så får du dobbel glede av dem – først i bukett, deretter som bordpynt.

Dekk påskebordet med kreativitet

Enten du er på hytta eller hjemme, har du kanskje ulike glass du kan bruke til vaser. Høye, smale, lave, med og uten stett. Det gjør ingenting om de er litt forskjellige! Ulikheten gjør bare at bordpynten din blir enda finere! Det finnes nemlig mange måter å dekke påskebordet på.

Finn frem det du har av vaser, og fyll dem med gule ranunkler.

Pynt bordet med egg

Sett vasene utover bordet og fyll de med dine påskefavoritter! Her kan du bruke eksempelvis kvister av oliven, gåsunger og egg. Dette er materialer som er fine å strø på bordet. Legg denne påskepynten mellom vasene for å binde det hele sammen.

Som en siste detalj og prikken over i-en legger du en liten olivenkvist og et egg på hver kuvert!

Dekorative egg og olivenkvister hever påskebordet til et enda høyere nivå.
Ingenting sier påske som en stor, knitrende tulipanbukett!

Pynt påskebordet raskt og enkelt

Du trenger ikke å bruke så mye tid og penger for å få det fint på bordet. Ta deg en tur ut i skogen og plukk blåbærlyng, plasser det i en glassvase, så har du et godt og fyldig utgangspunkt.

Blåbærlyng gir god støtte, og det er ikke så mye mer som trengs. Fire-fem blomster sammen med lyngen gir deg flott og vårlig bordpynt.

Gi stuen skikkelig vårfølelse ved å surre mose rundt røttene til påskeliljene, og sett dem på et fat. Vi kan vise deg steg for steg hvordan du gjøre det.

Sett de mosesurrede påskeliljene på et fat sammen med påskeegg og vanlige egg, så er påskestemningen i boks!

Trenger du tips og inspirasjon til påsken eller våren, finner du dette i vårt inspirasjonsmagasin. God påske!