Blomster til begravelse

Ved livets slutt har blomstene flere oppgaver. Men viktigst av alt: Det er en hyllest til et levd liv.

Blomster til begravelse fra interflora Norge

Mennesker er så forskjellige, og det skal begravelser også være. En personlig begravelse betyr ikke at den må være spektakulær. Det viktigste er at det føles riktig. At det stemmer med dine og avdødes ønsker.  

En siste hilsen med blomster er en vakker og tradisjonell måte å ta farvel på.

Skap en verdig begravelse

Blomster skaper en vakker og verdig ramme rundt seremonien, bekrefter omtanke og gir trøst til de etterlatte. Samtidig bidrar de til å fortelle historien til den som har gått bort.  

De kan speile avdødes interesser eller personlighet. Dette gjøres ved hjelp av valg av farger, blomster eller andre former for blomsterarbeid.  

Hva med et hav av ulike blomster til en bestemor som elsket hagen, et fyrverkeri av farger til henne som danset til latinske rytmer, naturen som forbilde til skogens mann eller et varmt rødt hjerte til den du elsket høyere enn noe annet?  Det finnes ingen fasit. Mulighetene er mange.

Hvite blomster og et lys i en krans

Kombinasjonen av blomster og lys skaper en vakker og lun stemning.

Hvite blomster til begravelsen er stilrent.

Hvite blomster skaper et stilrent og klassisk uttrykk.

Blomster taler sitt eget språk

Når en god venn eller slektning har gått bort, er en siste hilsen med blomster en vakker og tradisjonell måte å ta farvel på. Men det kan være vanskelig å vite hvilke blomsterarbeid man skal velge.  

Ta gjerne utgangspunkt i farger eller uttrykk som beskriver den avdøde for å få en personlig avskjed. Kistedekorasjonen er fra de aller nærmeste. Gode venner, familie eller andre nære forbindelser velger oftest kranser eller båredekorasjoner, mens bårebuketter sendes når man ønsker en enklere hilsen.

Hvite bårebuketter fra interflora norge til begravelse
Hjertepynt til kisten fra Interflora Norge.

Hundrevis av vakre roser, satt sammen til et nydelig hjerte.

Kondolansebuketter uttrykker din medfølelse

I de tilfeller hvor noen du kjenner har mistet en som sto dem nær, sender man ofte en kondolanse. Det er en blomsterhilsen som sendes hjem til de pårørende for å fortelle at man tenker på dem.  

Fra gammelt av var blomster knyttet til kondolanser ofte hvite, men i dag er det like vanlig med duse blomster i varme og delikate fargetoner

Begravelsesblomster i varme farger.

For å skape en personlig begravelse er det fint å ta utgangspunkt i farger og blomster som avdøde var spesielt glad i.

Kondolansebukett til begravelse

En kondolanse er en blomsterhilsen som sendes hjem til de pårørende for å vise omtanke og gi trøst til de etterlatte.

Hos din lokale Interflora-butikk finner du blomsterdekoratører med fagstolthet som signatur. De vet hva som skal til for å skape en verdig avskjed. Med dine ønsker og vår fagkunnskap skapes en vakker og unik avskjed for den som har gått bort.