Slik steller du en Alstromeria

Denne vakre blomsten kan du få tak i hele året. Her er noen stelletips slik at du kan nyte synet av dine fargerike blomster lengst mulig.

Nærbilde av rosa alstromeria

En bukett med Alstromeria forandrer seg fra små knopper til full blomst - den vakre buketten gjør underverker for humøret.

En undervurdert blomst

Alstromeria, også kjent som inkalilje eller fattigmannsorkidé, er en fantastisk snittblomst som fortjener å bli utforsket nærmere. Ved første øyekast, før den har sprunget ut, kan den oppleves som litt liten og uanselig, men etter et par dager står den i full blomst. Den vakre alstromeriaen er blomsterrik, frodig og med en imponerende holdbarhet! 

Mange forskjellige farger

Den vakre alstromeriaen dyrkes og er tilgjengelig hele året. Den varierer mellom farger som hvit, grønn, gul, fersken, orange, rosa, røde, lilla toner og til og med mønster! De finnes med andre ord i et bredt fargespekter, bortsett fra blått. Det er en anvendelig blomst som vil glede deg lenge! 

Se vårt utvalg av sesongens alstromeria her!  

Ikon for stelletips formet som en blomst

Slik steller du den

Med disse tipsene og triksene varer den vakre snittblomsten lenger i vasen.

et utsnitt av rosa alstromeria

1.

Start med en ren vase

Pass på at vasen du bruker er helt ren! Hvis du ikke har vasket vasen ordentlig etter forrige blomsterbukett, kan nemlig bakterier tette igjen porene i stilken. 

I verste fall kan det resultere i dårligere holdbarhet, og ikke minst lavere vannopptak. For å være helt sikker på at bakteriene er borte, kan du med fordel la blomstervasene stå med klor over natten

En vakker bukett med gule oransje alstromeria fra Interflora

2.

Bruk kaldt vann

Fyll vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel.

et utsnitt av gule alstromeria

3.

Fjern overflødige blader 

Alstromeria har mange blader på stilken. Fjern mesteparten av bladene og pass på at ingen av dem kommer i vannet. 

En vakker bukett med rosa alstromeria fra Interflora og tente lys på bordet

Send en Alstromeria, en blomsterhilsen som gleder lenge!

4.

Skråsnitt stilken

Snitt Alstromeria med en skarp kniv. Bruk en god snittekniv, mange foretrekker også tapetkniv. Snitt dem på skrå, og sett dem raskt i vann. 

En vakker bukett med hvite alstromeria fra Interflora

5.

La dem stå kaldt

I likhet med de aller fleste snittblomster liker også Alstroemeria å ha det kaldt om natten. 

Finner du et kjølig sted til dem når du skal sove, så får de lengre levetid.

En vakker bukett med rosa alstromeria fra Interflora

En allsidig snittblomst

Alstromeria er en vakker snittblomst som kan brukes til å lage imponerende buketter, blomsteroppsatser eller dekorasjoner. Enten du ønsker å glede deg over blomstene hjemme eller gi dem som en gave til noen spesielle, vil Alstromeria definitivt skape glede, med sin fargeprakt og skjønnhet.

Send en oppmerksomhet

Alstromeria har også en symbolsk betydning. Den assosieres med vennskap, lojalitet og utholdenhet. Blomsten kan være en flott gave til en venn eller et symbol på langsiktig kjærlighet og støtte. 

Send blomster på døren til noen som fortjener en ekstra oppmerksomhet! Besøk gjerne en av våre lokale Interflora-butikker, eller ta en titt på utvalget i vår nettbutikk. Vi har et stort utvalg av blomster til sommerens feiringer.

En vakker bukett med rosa alstromeria fra Interflora
Vakker gul alstromeria
En vakker bukett med rosa alstromeria fra Interflora
En vakker bukett med rosa alstromeria fra Interflora